Urheilu

Kovalla työnteolla kohti maailman kärkeä – Floridassa harjoittelevan Kerttu Hiltusen päivät täyttyvät golfista

Tawast Golfin juniorin kauden ensimmäinen kovempi kisan on Rolex Tournament of Champions.
Kerttu Hiltunen on valmistautunut alkavaan golfkauteen hyvissä oloissa. Kuva: Juha Hakulinen
Kerttu Hiltunen on valmistautunut alkavaan golfkauteen hyvissä oloissa. Kuva: Juha Hakulinen

Tavoitteellisesti kohti golfmaailmaan kärkeä etenevä Kerttu Hiltunen on viettänyt viimeiset kuusi viikkoa Floridassa valmistautumassa tulevaan golfkauteen. Tawast Golfia edustavan Hiltusen kilpailukausi käynnistyy ensi viikonloppuna Floridassa pelattavalla pienemmällä juniorikilpailulla, mutta 23. marraskuuta on kovat piipussa, kun Hiltunen osallistuu kovatasoiseen Rolex Tournament of Champions -juniorikilpailuun.

Viime vuonna Hiltunen sijoittui samassa kilpailussa kahdeksanneksi.

Hiltunen, 17, viettää useita kuukausia vuodesta Floridan auringon alla, ja hänen arkirutiininsa ovat rakentuneet täysin kilpagolfin ympärille.

– Normaali harjoituspäivä alkaa aamulla jumpalla tai lenkillä. Sen jälkeen menen treenaamaan pariksi tunniksi, jonka jälkeen pidän lounastauon. Iltapäivällä jatkan harjoittelua, ja päivä päättyy fysiikkaharjoitukseen, Hiltunen kertoo.

Tehokkaassa harjoittelussa myös levolla on suuri merkitys, ja Hiltunen myös tiedostaa tämän.

– Kyllä vapaapäiviä on pakko pitää aina silloin tällöin, kun tämä on aika rankkaa harjoitella joka päivä täällä kuumassa auringonpaisteessa. Vapaapäivinä tykkään käydä uimassa, Hiltunen hymyilee.

Lyöntiä kuntoon harjoituskentällä

Loka-marraskuu on kilpagolffareille hyvää aikaa svingin korjaamiselle ja kehittämiselle, ja svingiharjoittelun parissa Hiltusenkin päivät pitkälti kuluvat. Hän pelasi viime kesänä tiiviillä tahdilla ympäri Eurooppaa keräten pisteitä junioreiden Solheim Cup -rankingiin, mutta pisteet eivät lopulta riittäneet paikkaan Euroopan joukkueeseen Yhdysvaltoja vastaan käydyssä haasteottelussa.

Tiivis kilpaileminen ja matkustaminen aiheuttivat omat haasteensa myös svingipuolella.

– Sain svingini aina kohtuullisen hyvään kuntoon harjoittelulla, mutta kisaviikoilla se alkoi vähän hajota. Ja kun kisoja oli niin tiiviisti, en ehtinyt missään vaiheessa saada lyöntiä kunnolla kuntoon. Nyt on ollut hyvää aikaa sitten harjoitella ja kehittää lyöntiä, Hiltunen sanoo.

Muutenkin Hiltusen mietteet kuluneesta kaudesta ovat hieman kaksijakoiset. Kauden aikana ei tullut huippuonnistumisia, mutta ei myöskään mitään isoja mahalaskuja.

– Se oli sellainen keskivertokausi. Mutta ensi kaudella minulla on tavoitteena nousta amatöörien maailmanlistalla 50 parhaan joukkoon, tällä hetkellä sijalla 265. amatöörien maailmanlistalla oleva Hiltunen linjaa. HäSa

Päivän lehti

20.2.2020