Urheilu

KrP lopulta terästä kovempi – Salibandyliigaan hälytetty Saros torjui ison voiton

Nokian KrP:n tempo ja Steelersin virheet typistivät yllätyksen kolmannessa erässä.
Steelersin päävalmentajaksi kesken kauden palkatun Raine Laineen ohjeet eivät riittäneet voittoon Nokian KrP:n vieraana. Kuva: Tomi Vesaharju
Steelersin päävalmentajaksi kesken kauden palkatun Raine Laineen ohjeet eivät riittäneet voittoon Nokian KrP:n vieraana. Kuva: Tomi Vesaharju

Steelers Hämeenlinnan miesten salibandyliigajoukkue pelasi yhden kauden parhaista peleistään tiistaina. Liigajumbo kuitenkin joutui kokemaan Nokian KrP:n kovemmakseen, vaikka kahden erän jälkeen johtikin.

Nokia nousi Salibandyliigassa toiseksi 8–4-voitolla (2–1, 1–3, 5–0). Isännistä kunnostui päätöserässä hattutempun iskenyt Mikko Laakso.

Steelersin päävalmentaja Raine Laine totesikin ottelun jälkeen joukkueensa pelanneen vuoden ehjimmän ottelunsa.

– Pysyimme 40 minuuttia hyvin mukana, mutta kaveri kuittasi tehokkaasti. Meillä tuli pari nukahdusta. Kuudella viittä vastaan ei vain riittänyt, Laine sanoi.

Suunta on Laineen mukaan oikea. Nyt hyvä vaihe kesti jo pidempään kuin viime torstaina Indiansia vastaan. Steelersin johtohahmot olivat tehot 1+2 tehnyt Markus Sipronen ja 19 torjunnan maalivahti Pasi Järvinen.

– Pojat ovat kasvaneet vuoden aikana paljon. Tämä koulii aika kovasti välillä, mutta peli opettaa. Iso asia oli myös, että kaikki (kenttäpelaajat) pääsivät pelille. On tärkeää, että onnistumiset rohkaisevat jokaista.

 

Hyvä alku mureni

KrP:n Anton Roth iski jo ajassa 2.34, mutta sitten Steelers pääsi hyvin tempoon kiinni ja hallitsikin peliä. Nico Jonaeson tasoitti Siprosen löydettyä hänet avopaikasta hyökkäyspään pallonriiston jälkeen yhdeksän minuutin kohdalla, mutta erätaukoon mennessä Nokia johti taas.

Toinen erä oli Steelersin. Julius Aaltonen karkasi puolittaiseen läpiajoon ja teki 2–2-tasoituksen viiden minuutin kohdalla, mutta Joni Henttonen kuittasi isännät johtoon jälleen seuraavassa vaihdossa.

Henri Aallosen ja Siprosen erinomaisilla laukauksilla vieraat pääsivät johtoon. Siprosen ylivoimamaalia seurasi Henri Johanssonin rangaistuslaukaus toisessa päässä. Entinen KrP-vahti Järvinen venyi kuitenkin tielle.

Kolmannessa Mikko Laakso iski kuitenkin heti toisella minuutilla, ja KrP onnistui pitämään painetta yllä tämänkin jälkeen. Peli pysyi kuitenkin tiukkana aikaan 57.36 asti, kunnes Laakso teki toisen maalinsa. Tämän jälkeen Laakso täydensi vielä tyhjään maaliin hattutemppunsa, ja Johansson viimeisteli loppunumerot toisella maalilla tyhjään verkkoon.

 

Juuse Saroksen serkku vahva KrP-maalilla

Liigadebytantti Juho Saros torjui kotimaalilla 13 kertaa. Saros on maalivahtien sukua, sillä hänen serkkunsa Juuse torjuu jääkiekon NHL:ssä ja toinen serkkunsa Eemeli pelasi aikoinaan salibandyä Trackersissä.

Saros ja Mikko Laakso joutuivat ottamaan isoa roolia osittain poissaolojen takia. Vakuuttava oli myös harvinaisesti puolustajana pelannut Joonatan Kovanen (1+1).

Kumpikaan KrP:n varsinaisista maalivahdeista ei ollut päivällä pelikuntoinen. Myös joukkueen pistekärki Joona Rantala puuttui kokoonpanosta.

– Ensimmäisessä ja toisessa erässä oli kuin myötätuuli toiseen päätyyn. Jouduimme kaivamaan aika syvältä fiiliksen. Sarjataulukko ei aina kerro totuutta, KrP:n päävalmentaja Jarmo Härmä huomioi.

 

Edessä lounaspeli

Steelers jatkaa Salibandyliigaa Tampereella myös perjantaina. Tällöin ottelun ajankohta on liigaan erikoinen, kun Classic isännöi lounaspeliksi lanseeraamaansa tapahtumaa jo kello 12.

– Sitä lähdetään nyt katselemaan ja opettelemaan, että pääsemme tällaiseen KHL-aikaan pelaamaan, Laine totesi. HäSa

Päivän lehti

17.9.2020

Fingerpori

comic