Urheilu

KrP pidätti pisteet Hämeenlinnasta 10 maalin rynnäköllä – "Emme olleet se Steelers, kuin meidän piti olla"

Steelersin päävalmentaja Kemppainen haluaa pelaamisesta taas kivaa ennen perjantain vierasottelua.
Pasi Järvinen torjui muun muassa Joonatan Kovasen läpiajon, mutta Kovanen osui kahdesti ylivoimalla Steelersin maaliin. Kuva: RIKU HASARI
Pasi Järvinen torjui muun muassa Joonatan Kovasen läpiajon, mutta Kovanen osui kahdesti ylivoimalla Steelersin maaliin. Kuva: RIKU HASARI

Steelersin miesten salibandyliigajoukkueen vaikea syksy otti taas murheellisemman käänteen keskiviikkona. Vielä viime kaudella hämeenlinnalaisille kahdesti hävinnyt Nokian KrP vei Elenia-areenasta pisteet peräti maalein 10–3 (2–2, 6–1, 2–0).

Käänne oli kirjaimellisesti murheellinen sikäli, että Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen näki joukkueensa lannistuneen tunnelman ongelmallisena.

– Toisessa erässä, kun näki meidän penkkiä, niin melkein joka toinen itki siellä. Sillä ei salibandyä voiteta. Tämän pitää olla iloista ja kivaa, tämä on kuitenkin vain sählyä, Kemppainen totesi pelin jälkeen.

Steelers on hävinnyt avauskierroksen voittonsa jälkeen viisi ottelua putkeen. Heti perjantaina pitäisi yrittää kääntää kelkkaa Westend Indiansin vieraana Espoossa.

– Emme voi muuta kuin Mamban (apuvalmentaja Mikko Malinen) ja Juuson (Silén) kanssa kannustaa poikia siihen, että tämä on kivaa.

Pikemmin kuin taktiikassa, nokialaiset voittivat tilanteiden hyödyntämisessä. Steelers sai toki laukauksia maalille vain alle puolet (17) KrP:n 37:stä, mutta suuri osa maalipaikoista ja puolet vieraiden maaleista seurasi Steelersin pallonmenetyksistä.

Keskialueen ylittäminen oli Kemppaisen nähden erityisen vaikeaa.

– Toinen erä oli kuin ala-aste vastaan yläaste. Kaksinkamppailut menivät 19–9 vastustajalle, ja meillä oli 12 keskialueen virhettä. Emme olleet yhtään se Steelers, kuin meidän piti olla. Huolimatonta, hirveä kiire, eikä tehdä pyydettyjä asioita, Kemppainen kuvaili.

– Kaverilla oli välillä samanlaista, mutta meillä oli ihan erilaiset odotukset tälle päivälle. Ei se halutonta ollut, mutta huolimatonta. Olemme syttyneet aina KrP:hen, mutta tänään emme.

KrP rankaisi myös kolmesti ylivoimalla ottelun ensimmäisen puolen tunnin aikana. Se antoi Nokialle edun vaiheessa, jossa nuori Steelers alkoi horjua, ja maaleja alkoi yhtäkkiä valua omiin isolla suuttimella.

Ensimmäinen erä tai oikeastaan ensimmäiset 30 minuuttia olivat Steelersiltä hyvää peliä. Kotijoukkue oli jopa niskan päällä Nico Jonaesonin ja Pyry Kauppisen osuttua, mutta toiseen erätaukoon mennessä KrP johti jo 8–3. Nokia iski Niko Einiön viimeisen minuutin näennäisen ”pukukoppimaalin” jälkeen vielä kahdesti.

KrP:ltä isoimmat pisteet 3+2 latoi Salibandyliigan pistepörssin kakkoseksi noussut Henri Johansson. Steelersiltä Jonaeson syötti maalinsa lisäksi Einiön osuman.

Kotijoukkueen isoin ellei ainoa onnistuja oli kuitenkin Kemppaisen mielestä puolentusinaa haamutorjuntaa ottanut maalivahti Pasi Järvinen, joka torjui 27 kertaa.

Kaudella vain kertaalleen hävinneen ja liigan toista sijaa miehittävän KrP:n päävalmentaja Jarmo Härmä laittoi voiton tehokkuuden ja yksilötaidon piikkiin.

– Steelers hallitsi vielä toisen erän alkua, mutta osoitimme, että meillä on tasoa joukkueessa. Olimme kylmänviileitä ratkaisuhetkillä, Härmä arvioi.

– Steelers on juuri tällainen joukkue, että jos sille antaa hurmoksen päälle, se on erittäin hyvä joukkue. Toisessa erässä he menivät virhemoodiin, ja niitä tuli sitten kerralla paljon.

Härmä on alle 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja, ja kiinnitti myös tässä ominaisuudessa erityishuomiota Steelersin keski-iältään juniori-ikäiseen kokoonpanoon.

Steelersistä Kauppinen, Pieti Alatalo ja Osku Sipilä kuuluvat Härmän maajoukkueeseen. Kaikki he pelasivat myös torstaina.

– Steelersillä on paljon nuoria hyviä poikia. Ilahduttavan paljon alle 19-vuotiaita on isoissa rooleissa. He kasvavat varmasti, mutta tänään näkyi se, että meillä oli pikkaisen parrakkaampaa kaveria, Härmä totesi.

Teräsmiesten joukkueesta puuttuu yhä loukkaantunut avainhyökkääjäkaksikko Markus SipronenJose Takala, joita odotellaan pelikentälle aikaisintaan ensi viikolla Tikkurilan Tiikereitä vastaan.

– Vaikuttavathan nuo laajuuteemme. Siprosen nilkka on välillä hyvä ja välillä ei, niin teimme päätöksen, että hän huilaa nämä tämän viikon pelit. Takala saa nyt torstaina kipsin pois kädestä, Kemppainen kertoi. HäSa