Urheilu Riihimäki

Kultainen suihku jatkuu Riihimäellä – Cocks tarjosi Urheilutalolle ja käsipallokaudelle kliimaksin

Dicken piinasi riihimäkeläisiä vielä kerran, mutta Vitali Shitsko tyrmäsi helsinkiläisfantasiat.
Cocksin pelaajat pääsivät lauantaina Urheilutalossa vielä kerran tuttuihin puuhiin. Seuraikoni Teemu Tamminen toi pokaalin joukkueelle, ja Vitalie Nenita vapautti paineet shamppanjapullosta. Kuva: Jari Kohonen
Cocksin pelaajat pääsivät lauantaina Urheilutalossa vielä kerran tuttuihin puuhiin. Seuraikoni Teemu Tamminen toi pokaalin joukkueelle, ja Vitalie Nenita vapautti paineet shamppanjapullosta. Kuva: Jari Kohonen

Käsipallokauden päätteeksi juhlii jälleen tuttu joukkue. Yllättävänkin tasainen SM-liigan finaalisarja ratkesi lauantaina seitsemännen kerran peräkkäin Riihimäen Cocksin eduksi voitoin 3–2 helsinkiläisestä Dickenistä.

Riihimäkeläiset veivät viidennen loppuottelun niukin maalimäärin 19–17. Puoliajalla oli nähty vasta 16 maalia, kun Cocks johti 10–6. Ällistyttävintä oli Cocksin venäläismaalivahti Vitali Shitskon työskentely, sillä hän torjui lähes 50-prosenttisesti, yhteensä 16 kertaa.

Tasaisen, käytännössä kahdella kentällisellä pelanneen Cocksin syömähampaita olivat lisäksi neljä maalia heittäneet Teemu Tamminen ja Andrei Novoselov.

Huikeasti esiintyivät myös vierasjoukkueen 15 kertaa torjunut Patrik Roslander ja viiden maalin Filip Söderlund.

SM-liigamenestyksestä on tullut Cocksille jo rutiini. Päättynyt kausi on silti seurahistorian paras. Riihimäkeläisjoukkue voitti neljännen peräkkäisen triplamestaruuden, kun se valloitti myös Baltian liigan ja Suomen cupin. Lisäksi Cocks pelasi ensimmäistä kertaa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja onnistui kertaalleen voittamaankin.

Helpolla värisuora ei tullut. Baltian liigassa Cocks selviytyi rimaa hipoen pudotuspeleihin ja SM-liigassa jouduttiin turvautumaan ensi kertaa Riihimäen dynastian aikana viidenteen finaaliin. Toki Cocksin yli 60:een kauden aikana noussut ottelumäärä, tarkoitti väkisin, ettei mestarijoukkue ollut joka ilta parhaassa terässään.

– Nämä olivat oman urani hienoimmat finaalit. Viimeisessä kotipelissä ratkaisu, niin hienoa oli pelata. Voittaminen on silti aina yhtä kivaa, ja aina pelataan tosissaan, sanoi kapteeni Tamminen, joka itse pelasi lauantaina 400. liigaottelunsa, kaikki nämä Cocksin riveissä.

Jokainen tämän kevään liigafinaali ratkesi vasta loppuminuuteilla, niin viideskin, vaikka Cocks hassutteli toisen puoliajan avauskympin aikana jo 15–8-johtoon. Kun Cocks ei saanut sihtiä kohdalleen, Dicken murtautui nopeilla hyökkäyksillä maalin päähän.

Lopussa Dicken pääsi hieromaan jopa kolmen miehen ylivoimaa, mutta Cocks kesti.

– Tämä sarja oli kova koulu molemmille joukkueille ja varmasti jännittävä yleisön kannalta. Tämä oli parasta mahdollista mainosta käsipallolle, Cocksin päävalmentaja Gintaras Savukynas tuumasi.

– Koko kausi oli meiltä hyvä, ja otimme taas askeleen eteenpäin.

Dickenin päävalmentajalle Björn Monnbergille jäi jossiteltavaa.

– Tämä oli tasainen sarja, jossa meillä oli täydet mahdollisuudet voittoon. Emme vain käyttäneet niitä tänään, Monnberg sanoi.

Ensi kaudeksi Cocks kokee isojakin muutoksia, kun avainpelaajien vaihtuvuuden lisäksi on luvassa muutto uuteen halliin. Lauantain ratkaisufinaali oli Riihimäen Urheilutalon viimeinen käsipallon pääsarjaottelu tällä erää.

– Aloitin tässä talossa 13-vuotiaana, ja nyt poikani voivat valloittaa sen uuden hallin pelaamalla käsipalloa, Tamminen totesi.

– Mutta haastava alkukausi on tulossa, kun pitää vähän hakea uusien pelaajien kanssa, miten pelataan. Uusi hallikin ottaa varmaan aikansa totuttautua.

Jotain luotettavaa silti säilyy. Kapteeni Tamminen ja päävalmentaja Savukynas jatkavat seurassa kohti Cocksin todennäköistä toista kautta Mestarien liigassa.

– Minulla on tämä yksi vuosi vielä jäljellä sopimusta Cocksin kanssa, mutta paljon väkeä tulee vaihtumaan. Meillä tulee olemaan paljon työtä edessä, mutta tehtäväni on saada joukkue taas samalle tasolle kuin tällä kaudella, liettualaisluotsi arveli. HäSa

Päivän lehti

12.7.2020