fbpx
Kiekko Urheilu

Kultaisen huipennuksen uralleen saanut Janne Lahti: ”Vielä vähän sitoutuneempi joukkue kuin 2006”

Janne Lahti päätti uransa takaportin kautta kulta kaulassa. Toimitusjohtaja Antti Toivanen luovutti Lahden kaulaan oman henkilökohtaisen kultamitalinsa
HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen ojensi kultamitalin komean uransa päättävälle Janne Lahdelle.

HPK:n pelaajiston ainoa jäsen vuoden 2006 mestarijoukkueesta sai kuin saikin hyvästellä Pallokerhon kannattajineen kultamitali kaulassa. Lahti lopetti peliuransa lääkärin määräyksellä virallisesti jo välieräsarjan aikana, eikä pelannut palkitsemiseen tarvittua 20 ottelua.

Lahti pääsi kuitenkin nostelemaan pokaalia asianmukaisessa varustuksessa toimitusjohtaja Antti Toivasen annettua hänelle kirjaimellisesti kultaisen kädenpuristuksen (ja oman mitalinsa).

HPK on anonut Lahdelle jo hyvissä ajoin omaa mitalia, mutta koska se saapuu fyysisesti vasta jälkikäteen, toimitusjohtaja Toivanen luovutti omansa Lahdelle, jotta konkaripelaaja pääsi juhlimaan kultamitali kaulassa.

– Onhan tätä aika kauan jahdannut ja valinnut joukkueitakin sen mukaan. Tämä on aika uskomaton tapa lopettaa, herkisteli viimeksi joulukuussa itse pelannut Lahti, jonka pelaamisen esteeksi tulivat lopulta vanhat nilkkavaivat.

– Tämä on joukkuepeli. Ehkä tein viimeksi (2006) niitä maaleja, mutta kaikilla jätkillä on hirveä merkitys tulokseen, vaikkei pelaisikaan. Tuolla ei ole ollut operoimassa päivittäin ketään, joka ei olisi uskonut tähän.

 

Edellisen mestaruuden aikaan uransa huippuvuosia vasta lähestynyt Lahti ei halua vertailla kultakerhoja, mutta näkee silti ainutlaatuisen piirteen Antti Pennasen johtamassa ryhmässä.

– Olimme viimeksi aika älyttömän sitoutunut ja hyvähenkinen joukkue, mutta tuntuu, että tämä joukkue oli sitoutumisessa vielä vähän edellä. Kaadoimme matkalla isoja seuroja, mutta en lähde vertailemaan. Jääkiekko oli silloin vähän erilaistakin, Lahti huomautti.

Menot