Urheilu

Kunnari söi Janan haaveet voitosta

Janakkalan Jana joutui poistumaan tyhjin käsin Yliveskan Kuulan vieraana, kun kotijoukkue käänsi voiton itselleen toisella jaksolla loppulukemin 1-0 (6-6, 6-4).

Tasaisen ja monien vaiheiden avausjakson Jana sai käännettyä 6-6 -tasatilanteeksi Fanni Kanervan kotiuttaessa Sanna Aholan.

– Tämä oli pienten marginaalien ottelu. Positiiviseksi voi nostaa sen, miten ensimmäisellä jaksolla noustiin tasoihin, mutta pienet virheet käänsivät ottelun lopulta vastustajalle, pelinjohtaja Toni Ojala summasi.

Janan tehokkaimpia pelaajia olivat Stina Parantainen (4/1), Fanni Kanerva (2/1) ja Petra Pihlström (1/2).

Ottelun sankarittareksi nousi kuitenkin Ylivieskan Aino-Maija Saastamoinen, joka tyhjensi toisella jaksolla pajatson kunnarillaan ajolähtötilanteessa. Se käänsi kertaheitolla Janan 4-2 -jaksojohdon janakkalalaisten jakson 6-4 -tappioksi. Ne olivat myös toisen jakson loppuluvut ja ne riittivät Ylivieskalle voittoon.

Ojala hyväksyi, että toiset lyönnit ovat parempia kuin toiset.

– Hyville lyönneille ei voi mitään. Sellaista pesäpallo välillä on. Aina on jossain tilaa ja vastustaja löysi nyt sen tilan. Se oli loistava veto. Joskus on annettava sisäpelijoukkueelle tunnustusta, he olivat tuon verran meitä parempia, Ojala luonnehti.

– Se oli kakkosrajasta hyvä lyönti. Aina voi sanoa, että kaikki on otettavissa ja ehkä tämäkin olisi hyvällä tuurilla voinut jäädä räpylään. Mutta sisäpelaajan hyvyyttä tämä oli, ei sitä käy kiistäminen. HäSa