fbpx
Urheilu

Kuntotesti jätti Aleksi Ojalan fiiliksiin

Enni Nurmi yllättyi iloisesti Eugenen MM-kisojen ensimmäisessä loppukilpailussa. Lopputulos ylitti odotukset.
Aleksi Ojalalle sija 20 Eugenen MM-kisojen ensimmäisessä loppukilpailussa. Kuva: Vesa Moilanen

Aleksi Ojala ja Enni Nurmi ottivat sijat 20 ja 29 Eugenen MM-kisojen ensimmäisissä loppukilpailuissa varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa. Ojalan loppuaika 20 kilometrin kävelyssä oli uran neljänneksi paras 1.23.40. Nurmi ennätti maaliin ajassa 1.37.29.

Molemmat olivat varsin tyytyväisiä suorituksiinsa.

Ojalalle kilpailu oli valmistautumista päämatkalle eli toisella kisaviikolla käytävään 35 kilometrin kilpailuun. Lopputulos 30 asteen helteessä vahvisti, että hän on kunnossa.

– Kisa jätti hyvät fiilikset. Se oli yksi urani kovimmista 20 kilometrin kisoista ja vielä tällaisessa helteessä, Ojala kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Tekniikka toimi lopussa koko ajan yhä paremmin. Kaikki mitä nyt opittiin, otetaan talteen 35 kilometrin kilpailua varten. Viilennys ja juominen kisan aikana näyttivät toimivan.

Hallitseva maailmanmestari Toshikazu Yamanishi voitti 20 kilometrin kävelyn ajalla 1.19.07, ja Koki Ikeda varmisti Japanille kaksoisvoiton. Perseus Karlström korjasi pronssin Ruotsiin ajalla 1.19.18.

Nurmi odottaa EM-kisoja

Myös Nurmi oli tyytyväinen aikaansa ja sijoitukseen.

– Lopputulos oli parempi kuin ikinä uskalsin odottaa, Nurmi kertoi.

Nurmi taivalsi iltapäivän helteessä ensimmäisen kympin aikaan 48.11.

– Ensimmäiset kymmenen kilometriä tulivat helposti. Väli 12 kilometristä 14 kilometriin oli ihan ok, ja siitä alkoi tasainen hyytyminen, Nurmi kertasi matkan vaiheita.

– Viimeiset kuusi kilometriä tuntuivat tosi pahalta.

Nurmi suuntasi kilpailun jälkeen ajatuksensa Münchenin EM-kisoihin, jotka järjestetään elokuussa.

– Tuntuu hyvältä, kun nousin MM-rankingin 55. sijalta 29:nneksi. On tosi hyvä fiilis. Nyt tietää, että EM-kisoissa uskaltaa luottaa omaan tekemiseen.

Eugenen kisojen ensimmäisen mestaruuden otti Kimberly Garcia Perun ennätyksellä 1.26.58. Katarzyna Zdzieblo oli toinen Puolan ennätyksellä 1.27.31. Kiinan kokenut Shenjie Qieyang kartutti arvokisojen mitalisaalistaan pronssilla.

Pulli ja Raitanen karsiutuivat

Lauantaina aamuyöstä Suomen aikaa kilpailuissa karsinnoissa olympiafinalisti Wilma Murto otti paikan seiväshypyn MM-finaaliin. Hän ylitti kymmenen muun kilpailijan tapaan korkeuden 450.

Loppukilpailu alkaa varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa.

Saga Andersson oli onnistua ennätysyrityksessään 450:stä mutta karsiutui jatkosta niukasti tuloksella 435. Myös Elina Lampela jäi seiväskarsintaan.

Pituushyppääjä Kristian Pullin ja estejuoksija Topi Raitasen karsiutuiset olivat aamun pahimmat pettymykset. Pulli arveli epäonnistuneensa viimeistelyssä, kun hän jäi tulokseen 756 ja sijalle 26. Pahoinvoinnista kärsinyt Raitanen oli 3 000 metrin esteissä alkueränsä viimeinen ajalla 8.43,01.

– Oli todella tyhjä olo. Sekä pää, jalat että kroppa olivat tyhjät. Selityksiä voi etsiä vaikka mistä, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, ettei tänään kulkenut, Pulli kommentoi vaisuja karsintahyppyjään.

Raitanen kärsi pahoinvoinnista jo ennen kisojen alkua, ja estejuoksun alkueräpäivänä hän oksensi ruokansa.

– Oli muutama päivä vähän niin ja näin, mutta tämä oli pahin. Eilen sain syötyä vielä ok, mutta tänään ravinto ei pysynyt sisällä, Raitanen kertoi alkuerien jälkeen.

– Lounaalla söin vähän ja sen jälkeen olen oksennellut. Pahimmat hetket olivat verryttelyn aikaan.

Menot