fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Kuortane kylvetti Kerhon kiekkonaisia – "Kun ei kulje, niin ei kulje"

Vierasjoukkue löi taululle tylyt 7–1-numerot.
Oona Koukkulan varjostama Jade Mäkivaara teki HPK:n ainoan maalin. Kuva: Tomi Vesaharju
Oona Koukkulan varjostama Jade Mäkivaara teki HPK:n ainoan maalin. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Pallokerhon kiekkonaisille osui ohipäivä sunnuntain jääkiekon naisten Liigan kierroksella. Hämeenlinnassa vieraillut Kuortaneen joukkue iski tulostaululle tylyt voittonumerot 1–7 (0–3, 0–1, 1–3).

HPK:lla ei onnistunut sunnuntaina oikein mikään. Sillä oli ottelun edetessä koko ajan suurempia vaikeuksia päästä omalta alueeltaan organisoidusti pois, eikä hyökkäyspelissä ollut kunnollista rakennetta, vaan pelaaminen meni usein yksilöiden yksinyrittämiseksi. Kuortane oli lisäksi kotijoukkuetta liikkuvampi ja ehti irtokiekkoihin paremmin.

– Kun ei kulje, niin ei kulje. Emme saaneet maaleja, oli meillä 30 vetoa ja kaverilla vielä 18 enemmän. Hallitsimme ensimmäistä erää, mutta emme saaneet tulosta aikaiseksi ja vastustaja teki paikoistaan maalit. Lisäksi otimme hirveän määrän jäähyjä. Eipä siinä muuta, täytyy harjoitella, mietti HPK:n päävalmentaja Harri Nummela rökäletappion jälkeen.

Lisette Täks ja Jenniina Kuoppala siirsivät ensimmäinen kymmenen minuutin aikana vieraat johtoon. Kerho sai erän lopussa mahdollisuuden ylivoimalla, mutta maalinteossa onnistuikin Kuortane, kun Nea Tervonen survoi Sofianna Sundelinin läpiajon jälkeen kiekon maaliin.

Lopulta vieraat karkasivat ottelussa kolmannessa erässä seitsemän maalin johtoon ennen kuin Jade Mäkivaara teki Nicole Andenmattenin syötöstä HPK:n ainoan maalin ajassa 59.18.

Tulevalle harjoitusviikolle Nummelalla oli selvä tavoite.

– Katsotaan nyt nuo kentälliset ja mietitään. Ei muuta kuin maalintekoharjoituksia.

HPK:n kapteeni Heta Seikkula harmitteli heikkoa ottelua.

– Emme olleet riittävän hereillä alkuun ja kyllä se jotain kertoo, kun otimme noin paljon maaleja omiin. Emme vain voi päästää noin monta omiin.

Kapteeni ei osannut sanoa, mistä heikko esitys johtui.

– En tietenkään tiedä, mitä muiden pelaajien päässä liikkuu, mutta ehkä vireystila ei vain ollut kunnossa.

HPK:n maalissa aloittanut Tea Koljonen torjui 28 laukausta ennen kuin teki toisessa erässä Netta-Sisko Lahtiselle. Lahtiselle torjuntoja kertyi 18. Ykkösmaalivahti Noora Räty oli sivussa sairauden vuoksi.

HPK:n kokoonpanosta oli Rädyn ohella sivussa tshekkihyökkääjä Alena Mills.

– Hänellä on terveydellisiä ongelmia, joita hän on lähtenyt hoitamaan kotimaahansa. Sen vuoksi hän ei ole rosterissa, kertoo kiekkonaisten manageri Jorma Hassinen. HÄSA

Menot

Uusimmat