Urheilu

Kurki-Suonio valitsi väärät renkaat SM-finaaliin – AAU:n karting-kuski ennätti näyttää KZ2-luokan vauhtiaan aika-ajossa ja alkuerässä

AAU:n karting-kuski ennätti näyttää KZ2-luokan vauhtiaan aika-ajossa ja alkuerässä.

Ahveniston Autourheilijoiden Oskari Kurki-Suonio ei onnistunut rengasvalinnoissaan sunnuntaina Vihdissä ajetussa karting-autoilun KZ2-luokan SM-kisassa. Finaaliin sadekelin renkailla startannut hämeenlinnalainen oli kuivuneella radalla vasta 12:s, mutta ennätti väläytellä vauhtiaan aika-ajossa ja alkuerissä.

125-kuutioista Ninar TM -autoaan kuskannut AAU:n mies oli aika-ajon kolmas ja toisessa alkuerässä toinen. Myös lämmittelyajossa Kurki-Suonio meni lujaa ja oli 24 auton letkan nopein.

Suomen mestariksi kurvaili heinolalainen Aleksi Tuukkanen ennen MM-kisassakin ajanutta Porvoon Henri Kokkoa. Kolmas oli aika-ajon ykkönen Arto Ojaranta.

Karting-ratojen nopeimman luokan mestaruuksista taisteltiin Nummelan radalla haastavissa oloissa. Maaliin saakka selvisi vain neljä autoa (loput jäivät kierroksella ja liputettiin pois radalta).

– Neljä kilpailijaa valitsi kuivan kelin renkaat ja se oli oikea ratkaisu. Suurin osa meistä paineli sadepyörillä, joilla homma meni ihan läskiksi. Starttasin finaaliin lähtöruudukon puolivälistä, mutta jos olisi satanut, olisin kyllä ennättänyt kärkitaisteluihin. Ensimmäisessä alkuerässä alkoi puolestaan sataa kesken kisan ja täräytin jarrut lukossa pellolle kuivan kelin renkailla, Kurki-Suonio nauroi.

Kurki-Suonio on kilpaillut harvakseltaan viime vuosina. Sunnuntaina ajettuun SM-kisaan hän lähti kuitenkin suosikkien joukossa.

– Tuntuma näköjään pysyy vähemmälläkin harjoittelulla. KZ2-luokka meinasi jo kuihtua kokonaan Suomessa, mutta tänä vuonna päätimme koota rivimme ja saimme radalle paljon autoja, Kurki-Suonio sanoi.

Kurki-Suonio on luokan Suomen mestari vuosilta 2011 ja 2012. Luokan kovimmilla autoilla (KZ1) hän on saavuttanut pronssia lajin huipulla World Cupissa.

Kurki-Suonio on kansainvälisissä rata-autoilusarjoissa BMW:n tehdastiimissä ajavan Jesse Krohnin veli. HäSa

Päivän lehti

18.2.2020