Urheilu

Kushin-Kanin ottelijoille ei herunut voittoja kotikehässä

Tampereen Ju-Jutsukoulun Sonja Juntusen (vas.) lyönnit menivät Kushin-Kanin Siiri Virolaisen suojauksen läpi.

Hämeenlinnalaisen kamppailulajiseuran Kushin-Kanin ottelijat eivät päässeet juhlimaan voittoja lauantaina Myllymäen väestösuojassa käydyissä potkunyrkkeilykisoissa. Sarjassa 56 kiloa otellut Tanja Mäkiharju sai poistua kehästä jo toisessa erässä kärsittyään tappion Jyväskylän Jigotainin Taija Savolaiselle.

Mäkiharju ei ollut parhaimmillaan uransa yhdeksännessä K1-ottelussa.

– Nyt on nenä ja pää vähän aikaa kipeänä, sanaili Mäkiharju ottelun jälkeen.

37-vuotias Mäkiharju on viihtynyt potkunyrkkeilykehissä jo kahdeksan vuotta. Aiemmin hän harrasti yhdeksän vuotta taekwondoa.

– Taekwondossa opituista potkuista on apua tässä lajissa, mutta toisaalta se on myös haaste, muistutti Mäkiharju.

Kokeneen Mäkiharjun uralla saaliina on neljä voittoa.

Kushin-Kanin toinen edustaja lauantain kisoissa oli sarjassa 60 kiloa otellut Siiri Virolainen. 20-vuotias hattulalainen hävisi Tampereen Ju-Jutskukoulun Sonja Juntuselle luvuin 0–3.

Nelisen vuotta potkunyrkkeilyä harrastanut Virolainen oli kohdannut Juntusen aiemminkin.

– Hävisin senkin matsin. Tällä kertaa suojaukset vähän unohtuivat ja vastustaja sai iskuja sisään, myös nyrkkeilyä harrastava Virolainen myönsi.

Virolainen hyppäsi lauantaina kehään toisenkin kerran. Hän kohtasi iltapäivällä 65-kiloisissa Vantaan Kamppailukeskuksen Patricia Lohmanin, joka kukisti Kushin-Kanin ottelijan pistein 3–0.

– Toisen matsin päätin otella sen takia, että kaveri saa ottelun. Tässäkään kamppailussa en onnistunut ihan toivomallani tavalla. Ensimmäisen kohtaamisen kolhutkin hieman painoivat, Virolainen arveli.

Virolaisella on takanaan lauantain kisojen jälkeen kahdeksan ottelua, joista saaliina on kaksi voittoa.

Kushin-Kanin perinteiset luolakisat olivat tänä vuonna hieman suurempi tapahtuma. Kehässä nähtiin nimittäin peräti 26 ottelua, joista puolet käytiin noviisisäännöillä (tyrmäyshakuiset lyönnit ja potkut kiellettyjä).

– Kisamme ovat potkunyrkkeilyväen viimeinen koitos ennen joulua ja se näkyi myös ilmoittautuneiden määrässä. Mukana oli paljon myös uusia kasvoja, kertoi Kushin-Kanin ottelijoiden kulmassa häärinyt Shamil Seifulla.

Entinen kova ottelija Seifulla on nykyisin seuransa taustajoukoissa. Yhdessä toisen takavuosien kamppailulajitaiturin, Anna-Leena Riekkolan kanssa, hän myös valmentaa Kushin-Kanin ottelijoita.

– Seuramme potkunyrkkeilylle kuuluu ihan hyvää. Meillä on noin kuutisenkymmentä harrastajaa, ja tammikuussa alkaa taas uusi alkeiskurssi. Kisaottelijoita kaipaisimme kuitenkin hieman lisää riveihimme, Seifulla pohtii. HäSa