Urheilu

Kuusamo HPK:ta vastaan välierissä

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierissä nähdään runkosarjan neljä parasta, kun runkosarjan ykkönen HPK kohtaa nelosen Pölkky Kuusamon ja kakkonen LP Viesti kolmanneksi sijoittuneen Oriveden Ponnistuksen. Välierien ensimmäinen pelipäivä on lauantai 25.3. ja finaalisarjaan selviää neljällä voitolla. HPK aloittaa Pölkkyä vastaan Elenia-areenassa kello 18.

Torstain ratkaisevissa viidensissä puolivälierissä keskiviikkona Pölkky Kuusamo löi WoVo Rovaniemen 3–0 ja OrPo LiigaPlokin 3–1. HPK pudotti jo aiemmin LP-Vampulan suoraan otteluvoitoin 3–0 ja samoin LP Viesti LP Kangasalan.

HPK (edeltäjineen) on nyt 20:nnen kerran perättäin välierissä ja se on ollut mukana kaikkina liigavuosinaan. LP Viesti (edeltäjineen) 12:nnen kerran ja kaikkiaan 15:nnen kerran. OrPo on välierissä 13:nnen kerran. Pölkky Kuusamolle välieräpaikka on ensimmäinen.

Runkosarjassa HPK voitti kuusamolaiset kahteen kertaan Hämeenlinnassa 3–0 ja kolmannen ottelun Pölkky vei nimiinsä 3–2 kotonaan. Joukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet pudotuspeleissä.

LP Viesti voitti OrPon kaksi kertaa Salossa 3–0 ja hävisi kauden avauskohtaamisen Orivedellä 1–3. Joukkueet kohtasivat myös viime keväänä välierissä, jolloin LP Viesti vei finaalipaikan voitoin 3–0.

Asiasanat

Päivän lehti

28.5.2020