fbpx
Urheilu

Kuusi syytä Huuhkajien lennolle – "Löytyikö unelman toteuttaja lähempää kuin osattiin arvata?"

Viimeksi Liechtensteinin 2–0-luvuin kaatanut huuhkajaparvi on liidellyt herkullisiin asetelmiin arvokisapaikan suhteen. Hämeen Sanomat listasi kuusi syytä Huuhkajien lennolle.
Huuhkajat ottivat ilon irti Liechtenstein-voitosta. Kuva: GIAN EHRENZELLER
Huuhkajat ottivat ilon irti Liechtenstein-voitosta. Kuva: GIAN EHRENZELLER

Teemu Pukki

Isoin yksittäinen syy Kansojen liigan lohkovoittoon sekä hienosti alkaneisiin EM-karsintoihin. Tiistaina Liechtensteinissa kuudennen maalinsa kyseisissä turnauksissa laukonut kotkalainen on ilmiö, joka hakee suomalaisessa jalkapallohistoriassa vertaistaan. Ottelut ratkeavat maaleihin ja niitä uutta kevättä jalkapalloilijana elävä Pukki tekee hengästyttävällä tahdilla.

Rautainen puolustus

Parhaiden joukkueiden puolustaminen alkaa ylimmästä hyökkääjästä ja jatkuu aina maalivahtiin asti. Se vaatii aina oikeat pelaajatyypit oikeille pelipaikoille, erittäin hyvin organisoidun ja toteutetun pelitavan sekä mielettömän kovan henkisen kantin. Kolmessa viimeisessä pelissä nollat omissa pitänyt Suomi täyttää tällä hetkellä nämä kriteerit.

Glen Kamara

Dynaaminen, taitava kahdensuunnan pelaaja on täydellinen kuva uudesta maajoukkueesta. Rangersin tähti on aina pelin ytimessä, ei menetä palloja vaan irrottaa niitä jalastaan ainoastaan murtaessaan vastustajan puolustusta. Bosniaa vastaan 96 prosentin syöttötilasto keskikentältä on aikamoinen tasonnosto Aki Riihilahden ja Markus Heikkisen miehittämän keskikentän pallolliseen peliin.

Markku Kanerva

Pakko se on myöntää, maisteri Kanerva on mies paikallaan. Miehen astuttua maajoukkueen ruoriin valinta tuntui palloliittomaisen tutulta, mutta tulos on ollut suorastaan fantastinen. Pelkät tulokset olisivat jo omiaan perustelemaan Kanervan palkkaamisen oikeellisuuden, mutta se henki ja maajoukkueesta näkyvä kuva ulospäin on jotain, mitä edes taitavimmat pelin osaajat eivät aina pysty luomaan. Löytyikö sukupolvien unelman toteuttaja lähempää kuin kukaan osasi arvata?

Tekonurmet

Puhuttaessa Aki Riihilahden ja Markus Heikkisen sukupolvesta, puhutaan ikäluokista, jotka harjoittelivat ison osan vuodesta puutteellisissa ja täysin jalkapalloon sopimattomissa olosuhteissa. Lumihangista ja koulujen liikuntasaleista voi tulla hyviä pelaajia, mutta henkilökohtainen taitotaso kehittyy paremmin ympärivuotisen lajiharjoittelun avulla. Ei ole sattumaa, että nykyinen maajoukkue kykenee toteuttamaan näinkin haastavaa pelitapaa pallollisena. Suomalaisen pelin identiteetti on muuttunut täysin, tai oikeastaan identiteetti on ensimmäistä kertaa olemassa.´

Ratina

2000-luvulla 15 ottelua, joista 11 voittoa. Entinen tunteeton betonijärkäle on muuttunut Huuhkajien käsittelyssä voitokkaaksi ja ennen kaikkea loistavatunnelmaiseksi pesäksi, josta yhdenkään vastustajan ei ole helppoa hakea pisteitä. Jos sama tahti jatkuu syyskuun alussa, uudella olympiastadionilla ei ole mikään kiire valmistua. HäSa

Menot