Urheilu

Kymmenen Kerhon lentispelaajaa maajoukkuerinkiin

Lentopallon naisten päävalmentaja Tore Aleksandersen on nimennyt suuren, 33 pelaajan maajoukkueryhmän, jossa on paljon nuoria pelaajia, mutta myös kokeneita maajoukkuenaisia kuten Riikka Lehtonen. Maajoukkueen päätavoite tänä vuonna on selviytyä syksyn karsinnoista vuoden 2013 EM-kisoihin.

Hämeenlinnan Pallokerhosta rinkiin on valittu kymmenen pelaajaa. Mukana ovat joukkueen molemmat passarit Noora Lainesalo ja Noora Venho. Yleispelaajista ryhmässä ovat puolestaan Karoliina Kyllönen, Pauliina Vilponen, Riikka Tiilikainen, Nette Tuominen ja Sanni Rihu. Myös Kerhon molemmat liberot Roosa Koskelo ja Tiiamari Sievänen sekä keskitorjuja Laura Pihlajamäki ovat päävalmentaja Aleksandersenin listalla.

Maajoukkueryhmään nimetyistä naisista osa toipuu tällä hetkellä loukkaantumisista, mutta he voivat olla myöhemmin käytettävissä. Maajoukkueen ensimmäiselle leirille 8.–13. toukokuuta kutsutaan 16 pelaajaa.

Lentopalloliitossa on käynnistetty erityinen tyttö- ja naislentopallon kehittämisohjelma ja sitä vetää naisten päävalmentajana jatkava Tore Aleksandersen. Pitkän tähtäimen tavoitteena on tyttöjen ja naisten urheilullisen tason vakiinnuttaminen arvokisatasolle ja laadukas pelaajatuotanto.

Ohjelma pitää sisällään tyttö- ja naislentopallon uuden valmennuslinjauksen viemisen sekä suoraan että valmentajakoulutuksen kautta päivittäisvalmennukseen niin seuroissa, maajoukkuetoiminnassa kuin liiton valmennuskeskuksissa. (HäSa)

Asiasanat

Menot

Uusimmat