Urheilu

Kymmenen putkeen – HPK-kiekkonaiset korkkasi ylemmän jatkosarjan murskavoitolla

Entiset Ilvekset Salla Sivula ja Riikka Noronen pitivät tamperelaiset aisoissa.
Salla Sivula oli 36 torjunnallaan HPK:n vierasvoiton takuunainen. Kuva: Tomi Vesaharju
Salla Sivula oli 36 torjunnallaan HPK:n vierasvoiton takuunainen. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK-kiekkonaisten tahti ei hyytynyt jääkiekon Naisten Liigan kääntyessä jatkosarjojen puolelle. Liigan kakkossijasta taisteleva HPK otti lauantaina kymmenennen peräkkäisen voittonsa, kun Tampereen Ilves kaatui Tesomalla maalein 1–6 (0–2, 0–0, 1–4).

Paremmasta hämäläisjoukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä, kuten ei myöskään paremmasta maalivahdista. Ilveksellä oli vaikean alun jälkeen omat mahdollisuutensa, mutta 36 torjuntaa ottanut Salla Sivula selvitti yhtä lukuun ottamatta kaikki tilanteet.

HPK:n päävalmentaja Katja Pasasen mielestä HPK sai näytettyä jälleen harjoiteltuja asioita.

– Siinä oli hyviä hetkiä ja vaikeita hetkiä, mutta täytyy tietysti aina arvostaa pisteitä. Lähdimme ensimmäiseen erään todella raikkaasti hyvällä liikkeellä ja se tuotti heti tulostakin. Nyt oli vaikea toinen erä, mutta pystyimme pelaamaan vahvat ensimmäisen ja kolmannen erän, Pasanen tuumi.

Ottelun alku oli todella HPK:n, kun Heta Seikkulan viivalaukaus upposi helposti Ilves-maaliin jo 22 sekunnin kohdalla. Ilveksessäkin pitkällä urallaan urakoinut Riikka Noronen lisäsi vierasjohtoa avauserän puolivälissä.

Toiseen erään Ilves vaihtoi kahdeksan kertaa torjuneen Jenna Juutilaisen tilalle Anni Keisalan, ja kotijoukkue heräsi. Se sai maalitilin kuitenkin auki vasta ajassa 51.21, kun se valloitti joukolla maalinedustan ja Kreetta Kulhua suti irtokiekon maaliin.

Jutta Stoltenberg käänsi momentumin vain 35 sekuntia myöhemmin, ja lopulta 20 torjunnan Keisalankin tilastot murenivat. Kiti Seikkulan kaksi maalia ja Norosen yksi sinetöivät voiton.

Alkusarjassa tehot 12+19=31 latonut Noronen jatkoi Kerhon pisteykkösenä tehoin 2+2. Kiti Seikkula sai maaliensa lisäksi syöttöpisteen, ja Ida Karjalainen syötti kolme maalia.

Ilves pääsi rimaa hipoen pudotuspelipaikan varmistaneeseen ylempään jatkosarjaan. Jos HPK pysyy nykyisellä sijallaan kolme, todennäköisin puolivälierävastus on juuri Ilves. Voitot parin välisissä otteluissa ovat nyt HPK:lle 2–1.

Tällä hetkellä HPK keskittyy kuitenkin parantamaan vielä omaa peliä. HPK pelaa sunnuntaina kotiottelun Oulun Kärppiä vastaan ennen kuin Naisten Liiga jää joulutauolle.

– Riippumatta joukkueista se työ täytyy tehdä niin arjessa kuin peleissä. Keskitymme siihen, että saamme pelissä esiintymään niitä asioita, joita olemme itse harjoitelleet, Pasanen alleviivasi.

– Huomisen teema on jatkaa siitä, että pystymme pelaamaan hyvin täydet 60 minuuttia. Jos pelaamme huomenna hyvin, siitä on hyvä jatkaa uudenvuoden jälkeen. HäSa

Päivän lehti

19.1.2020