Urheilu

Lähdekorven kaksoset kiskaisivat kaksi maalia naiseen – Härmä kylvetti RaiFua 7–0

Härmän hyvälle alkukaudelle jatkoa Kaurialassa. Eerika ja Laura Lähdekorven maalivainu kohdallaan.
Eerika Lähdekorven ruuti oli kuivaa – kaksi maalia olivat omiaan upottamaan RaiFun. Kuva: Esko Tuovinen
Eerika Lähdekorven ruuti oli kuivaa – kaksi maalia olivat omiaan upottamaan RaiFun. Kuva: Esko Tuovinen

Lähdekorven kaksoset Eerika ja Laura iskivät kaksi maalia naiseen, kun Hämeenlinnan Härmän naisten edustusjoukkue nappasi kauden kolmannen voittonsa tämän kauden naisten Kakkosessa. Kaurialassa lauantaina vieraillut Raisio Futis jäi statistin rooliin, kun vihreäpaitainen emäntäjoukkue laukoi taululle komeat 7-0 (1-0) lukemat.

Kaksosten lisäksi yksi kentän hahmoista oli komeasti toisen jakson alkuun kentälle tullut Ella Huovinen. Keskikenttäpelaaja käytännössä ratkaisi ottelun kuuden minuutin sisään, kun ensin Eerika Lähdekorpi sai nauttia Huovisen oivallisesta läpisyötöstä tilanteeksi 2–0 ja lähes heti perään taituri itse murtautui keskeltä ja sijoitti joukkueensa jo kolmen maalin karkuteille. Tämän jälkeen kyse oli enää siitä, kuinka rumasti Härmä haluaa RaiFun lähettää takaisin länsirannikolle.

– Ellalla on loistava peliäly ja hän tuli tänäänkin vahvasti sisään. Tuon kaltaisista syötöistä on kiva viimeistellä, kahden maalin Eerika Lähdekorpi kiitteli pelitoveriaan.

Vaikean talven jälkeen kaksosista ylempänä pelaava Eerika on päässyt viime peleissä oivaan vireeseen.

– Talvi oli rikkonainen loukkaantumisten takia ja jouduin huilaamaan myös alkukauden kaksi ensimmäistä ottelua. Nyt tuntuu kuitenkin oikein hyvältä ja tavoite on parantaa maalisaldoa hyvästä viime kaudesta. Joukkueena meidän tähtäin on jälleen nousukarsinnoissa, Eerika Lähdekorpi katsoo jo tulevaan.

Härmällä on kasassa hyvä joukkue. Alakerta on Ella Rinta-Filppulan sekä Oona Aaltosen johtamana varmasti sarjan kärkitasoa ja keskikentällä varsinkin ylöspäin Tero Helinin valmentamalla ryhmällä riittää osaamista. Parempia joukkueita vastaan myös tasapaino pelaamiseen on kuitenkin saatava vielä paremmaksi.

 

Eerika Lähdekorven tavoitteet jalkapalloilijana ovat vielä edessäpäin.

– Jos paikat pysyvät ehjinä, niin tulevalla opiskelupaikkakunnalla olisi hienoa päästä liigaa pelaamaan. HäSa

Päivän lehti

13.7.2020