Urheilu

Lahden Kuninkuusraveissa pakka on levällään avausmatkojen jälkeen

Tähen Toivomus voitti kuninkuuskilpailun avausmatkan, Sävel-Taika järjesti suuryllätyksen kuningatarkilpailussa.
Kuningatarkilpailun avauslähdön yllätysvoittaja Sävel-Taika oli virtavana vielä voittoseremonioissakin. Tamman kuumeneminen seremonioissa yllätti myös ohjastaja Olavi Oja-Nisulan ja hoitaja Kirsi Vierikon.
Kuningatarkilpailun avauslähdön yllätysvoittaja Sävel-Taika oli virtavana vielä voittoseremonioissakin. Tamman kuumeneminen seremonioissa yllätti myös ohjastaja Olavi Oja-Nisulan ja hoitaja Kirsi Vierikon.

Lahden Kuninkuusraveissa kuninkuus- ja kuningatarkilpailut vaikuttivat etukäteen erittäin avoimilta, kun hallitsevat kuninkaalliset Costello ja Akaasia eivät ole mukana. Avauspäivän lähdöt vahvistivat käsitystä äärimmäisen tasaisista ja arvaamattomista kilpailuista.

Kuninkuuskilpailun avauslähdössä Välkyn Tuisku eteni ensin johtoon. Ville Korjus teki Välähdyksellä ajoissa ratkaisun ja ajoi vauhdilla kärkipaikalle asti. Vixen kiriessä takaa Henri Bollström joutui lähtemään kiriin jo kierros ennen maalia toisesta ulkoparista.

Loppusuoralla draamaa tarjosi Välähdys, joka laukkasi johdosta maaliin saakka eikä kuninkuuskilpailun ykkössuosikiksi nostettu Välähdys voi enää seppelettä voittaa. Suosikkeihin lukeutuva Välkyn Tuisku jäi Välähdyksen taakse pussiin.

Tähen Toivomus jyräsi väsymättömästi selvään voittoon ajalla 23,7a, Metkutus kiri takaa toiseksi ja A.T. Veeti kesti johtavan rinnalta kolmanneksi.

Bollström oli todella vakuuttunut Tähen Toivomuksen suorituksesta.

– Lämmityksestä lähtien Tähen Toivomus tuntui tänään jättihyvältä. Meillä oli alkuun hyvä selkä, mutta ori tuntui niin hyvältä, että lähdimme kolmannelle. Odottelin ratkaisua maalisuoralle asti ja suoran alussa päästin menemään.

Kuningatarkilpailu käynnistyi suuryllätyksellä, kun alkukaudella todella vaatimattomasti esiintynyt Olavi Oja-Nisulan Sävel-Taika kiri voittoon viidennestä ulkoparista ajalla 25,9a.

Kuningatarkilpailun ennakkosuosikki Juliette Lax pääsi odotetusti johtoon ja sai vetää maltillisesti, mutta siitä huolimatta Antti Teivaisen tamma taipui loppusuoralla ja vaikea on uskoa, että tamma on parantaa enää sunnuntaina. Timo Tuomisen Sokru kiri kolmentesta sisältä pirteästi toiseksi ennen Villa-Lyydia.

Viime vuoden kuningatarkilpailun pitkän matkan voittaja Sävel-Taika nousi kerralla kokonaiskilpailun ykkössuosikiksi.

– Parissa viimeisessä startissa Sävel-Taika on tuntunut siltä, että kohta alkaa irtoamaan. Nyt viimeisellä takasuoralla tuntui, että se vain odottelee päästäkseen menemään. Huomenna ei mailille ole odotuksia, mutta pitkälle matkalle kyllä, Oja-Nisula sanoi.

Muissa lähdöissä nelivuotiaiden Pikkukunkuksi ravasi Hannu Torvisen Parvelan Retu. Raviratsastuksen eli Monten Suomen mestariksi rutisti Hanna-Kaisa Kärkkäisen ratsastama Ato.

Sunnuntaina Lahden Jokimaalla kuninkuus- ja kuningatarkilpailussa juostaan 1609 ja 3100 metrin matkat. Hämeenlinnalaisittain sunnuntain mielenkiintoisin hevonen on Lammilla majaileva Club Nord Elit. Reijo Suomalaisen suojatti haastaa Best Ladyssä huipputamma Ranch Kellyn. HäSa

Päivän lehti

12.7.2020