Urheilu

Laine ja Forsman ottelevat SM-tittelistä Aulangolla

Aulangon kylpylähotellin liikuntahallissa isketään lauantai-iltana ammattinyrkkeilyn Suomen mestaruusottelu.

Cumulus Resort Aulanko kylpylähotellin, Team Dalton Boxingin ja Caramelito Promotionsin järjestämässäkuuden ottelun mittaisen ammattinyrkkeilyillan 10-eräiseksi suunnitellussa pääottelussa on panoksena raskaan keskisarjan (79.4kg) SM-titteli, josta ottelevat Timo Laine ja Janne Forsman.

Ammattinyrkkeilyn SM-tittelistä on isketty vuodesta 1938 lähtien kaikkiaan 26 kertaa. Otteluissa on kruunattu kaikkiaan 17 eri mestaria ja heistä ainoastaan jo edesmennyt Tony Halme on onnistunut kahdesti voittamaan (raskaansarjan) SM-ottelun. Otteluistakolme on päättynyt ratkaisemattomaan ja neljän ottelun tulos on jälkikäteen mitätöity doping-testin perusteella. Useimmin, yhdeksän kertaa, on isketty raskaansarjan SM-vyöstä.

Aulangon kehässä vastakkain asettuvat Timo ”Stadin malli” Laine (18-8, 5 KO) ja Janne ”Puupää” Forsman (22-7, 14 KO) ovat molemmat kerran aiemmin saaneet lanteilleen himoitun SM-tittelivyön ja kumpikin tavoittelee nyt mahdollisuutta olla ensimmäinen nyrkkeilijä, joka voittaa ammattinyrkkeilyn SM-tittelin kahdessa eri painoluokassa.

Team Dalton Boxingin Laine on 32-vuotias nyrkkeilijä, joka aloitti ammattilaisuransa maaliskuussa 2010. Miehen parhaimpiin meriitteihin kuuluvat keskisarjan SM-tittelin voittaminen Kai Kauramäkeä vastaan vuonna 2011 sekä Itämeren alueen mestaruuden (BBU-titteli) voittaminen vuosi sitten ensimmäisessä Aulangon ammattilaisillassa. Marraskuusta 2015 Team Dalton Boxingin riveissä iskenyt Laine on uusien taustajoukkojensa myötä löytänyt uralleen uutta potkua ja on tämän jakson aikana otellut 11 kertaa ja päässyt iskemään muun muassa WBO-liiton Inter Continental -tittelistäkin Walesissa.

Laineen vastustajaksi asettuva Forsman on pitkän, noin parinsadan ottelun, amatööriuran iskeneen Laineen vastakohta 10 amatööriottelullaan. Sen sijaan ammattilaiskehiä Forsman on kolunnut tammikuusta 2011 alkaen jo 29 ottelun verran. Laineen tavoin myös Forsman on saanut maistaa voiton makua SM-ottelussa lyömällä SM-otteluiden historian nopeimman tyrmäysvoiton lokakuussa 2012 Joensuussa. Tuolloin Forsman löi minuutissa Marko Monosen ja otti nimiinsä alemman raskaansarjan SM-vyön. Tuon ottelun jälkeen Forsmanin uraan on mahtunut muun muassa WBO-liiton EM-ottelu, WBA-liiton Continental-titteliottelu Lontoossa sekä visiitit Pohjois-Amerikan kehiin, mutta nyt kymenlaaksolaisnyrkkeilijä aikoo palata titteliotteluissa voittojen tielle.

Asiasanat

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic