Urheilu

Lalli Nuortevalle judon Suomen mestaruus

Turpal Djoukaeville ja Henri Hannulalle hopeaa.

Hämeenlinnan Judoseuran miehet onnistuivat hyvin lauantaina Nummelassa järjestetyissä judon SM-kisoissa. Lalli Nuorteva otti kolmannen Suomen mestaruutensa, nyt alle 100 kilon sarjasta. 18-vuotias Turpal Djoukaev nappasi puolestaan toisen aikuisten SM-hopeamitalinsa alle 66 kilon sarjasta. Henri Hannula otti neljännen mitalinsa miesten alle 90 kilon sarjasta.

Nuorteva kohtasi finaalissa Tampereen Judon viime vuoden alle 90 kilon Suomen mestarin Samuli Viitasen. Olympialaisiin valmistatuva Viitanen joutui hämeenlinnalaiseen myllytykseen, vaikka aluksi Viitanen näytti pitävän kuria tatamilla. Sitten Nuorteva iski myllytyksen keskellä Viitasen sidontaan. Vain kaksi sekuntia jää uupumaan ipponista, kun tamperelainen onnistui vääntäytymään irti.

Viitanen aloitti kirin mutta Nuortevan luottamus omiin taitoihin oli vankka ja hän käänsi lopulta viisaasti Viitasen heittoyrityksen omakseen ja jätti tamperelaisen tatamin ja 96 kilon väliin selälleen. Tuomari palkitsi Nuortevan toisella waza-arilla ja näin SM-kultamitali matkasi Hämeenlinnaan.

Hannulalla oli finaalissa vastassa oli sarjan viimevuotinen hopeamitalisti, Tampereen Judon Aatu Laamanen. Hannula taisteli kansainvälisen ranking mukaan Suomen parasta judokaa vastaan mainiosti. Laamanen oli tällä kertaa parempi, kun tamperelainen onnistui vyöryttämään Hannulan kyljelleen. Hannula kuitenkin kirkasti viimevuotisen viidennen sijan hopeaksi.

Djoukaevin finaalivastus oli järjestävän seuran Nummelan Judon Henri Määttä. Määttä oli sarjan kaksinkertainen Suomen mestari.

A-juniori Djoukaev antoi tiukan vastuksen Määtälle vieden ottelun jatkoajalle. Määttä onnistui kuitenkin tatamin pinnalla olleesta vääntötilanteesta ja uusi suorituksellaan mestaruuden. Djoukaev nappasi toistamiseen hopeamitalin.

Päävalmentaja Olli Paasimaa oli tyytyväinen mitalisaaliiseen, mutta jäi vähän kaipaamaan terävämpiä otteita. Paasimaa uskoi, että sunnuntain joukkuekisassa terävyyttä löytyy.