fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Lammi-rallia ei ajeta tänä talvena lumen puutteen takia – Järjestäjät pyytävät siirtoa kesälle

Janne Lindberg ei kilpakumppaneineen aja tänä talvena Historic Rally Trophyä Lammin lumella, koska sellaista ei ole. Kuva: Marko Kyostila
Janne Lindberg ei kilpakumppaneineen aja tänä talvena Historic Rally Trophyä Lammin lumella, koska sellaista ei ole. Kuva: Marko Kyostila

Keväiset, lumettomat keliolosuhteet eivät kiusaa pelkästään MM-tason rallikuskeja. Myös hämäläinen Historic Rally Trophy -osakilpailu Lammi-ralli on saanut heikosta talvesta osansa.

Lauantaiksi 22. helmikuuta suunniteltu Lammi-ralli on jouduttu siirtämään. Kaikki kolme Historic Rally Trophyn talviosakilpailua on jouduttu siirtämään tai perumaan. Tilanne on Lammi-rallin historiassa poikkeuksellinen.

Lammi-rallin järjestelytoimikunta ja isäntäseura Lammin Urheiluautoilijat ovat pyytäneet torstaisen tiedotteensa mukaan siirtämään kilpailua AKK:n kilpailukalenterin kesäkaudelle. Uusi päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Lammi-ralli oli tarkoitus ajaa Lammin ympäristössä Hämeenlinnan, Padasjoen ja Pälkäneen alueilla.

Historic Rally Trophy on vanhoilla nostalgisilla ralliautoilla ajettava sarja. HRT-sarjaa on ajettu vuodesta 2005 lähtien.

Sarjassa ajetaan vuosittain 5–6 osakilpailua. Osa kilpailuista ajetaan lumella ja osa soralla. Historic-ralliautoiksi hyväksytään tällä hetkellä ennen vuotta 1991 luokitellut autot. Eri ikäkausien autot kilpailevat omissa ikäkausissaan.

Menot