fbpx
Urheilu

Läpimurtolaitahyökkääjä jatkaa Hämeenlinnassa – OrPo-tulokas täydentää Kerhon liberotandemin

Lentopallokerholla on muuttujia enää lähinnä keskitorjujissa ja hakkureissa.
Emmi Riikilä hyökkäsi viime kaudella LiigaPlokin Suzanne Hornerin ohi. Kuva: Pekka Rautiainen
Emmi Riikilä hyökkäsi viime kaudella LiigaPlokin Suzanne Hornerin ohi. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Lentopallokerho on saanut kaksi uutta nimeä sopimuspapereihin. Naisten mestaruusliigajoukkueessa jatkaa yleispelaaja Emmi Riikilä ja seuraan saapuu libero Emilia Putkisaari.

19-vuotias Riikilä oli tänä keväänä Hämeenlinnan ehdokas Mestaruusliigan läpimurtopelaajaksi pelattuaan vahvan kauden hopearyhmässä. Nurmon Jymystä saapunut Riikilä aloitti runkosarjan vaihtopelaajana, mutta lunasti paikan avauskuusikossa Ronja Heikkiniemen loukkaannuttua tammikuussa.

Pudotuspeleissä Riikilä oli usein päävalmentaja Matteo Pentassuglian valinta laitahyökkääjäksi ennen maajoukkuepelaaja Salla Karhua. Tämän viikon hän on ollut mukana naisten maajoukkueen leiriryhmässä.

– Mietin kyllä vähän jatkanko, mutta haluan nähdä, miten pystyn vielä kehittymään Hämeenlinnassa ja mitä seura pystyy antamaan minulle. Toivottavasti kehitys olisi yhtä hyvää ensi kaudellakin, Riikilä pohtii.

– Viime kausi oli hyvä ja sain paljon vinkkejä. Tulihan joukkueelle loukkaantumisia, joiden takia pääsin näyttämään, mutta olen tyytyväinen, että kehityin paljon.

 

20-vuotias Putkisaari taas on pelannut koko aiemman liigauransa kasvattiseurassaan Oriveden Ponnistuksessa Sanna Häkkisen takana kakkosliberona. Hämeenlinnassa hän lähtee haastamaan Julia Porsangeria peliajasta.

– Halusin uusia haasteita, kun olen koko elämäni asunut ja pelannut Orivedellä. Hämeenlinna on mielenkiintoinen ja menestyvä seura tässä lähellä. Kiinnostuin kyllä heti, kun oli pelipaikka tarjolla, Putkisaari kertoo.

– Mielestäni Sanna oli viime kaudella koko liigan paras libero, niin toivon, että pystyn haastamaan tällä kaudella vähän paremmin siitä pelipaikasta, vaikka Juliakin on hyvä libero.

 

Lentopallokerho on nyt kiinnittänyt liigajoukkueeseensa ensi kaudeksi kahdeksan pelaajaa. Passari- ja libero-osastot ovat käytännössä valmiita suomalaisvoimin ja aloittava yleispelaajakaksikko näyttää myös hyvältä. Riikilän lisäksi Suvi Kokkosella on sopimus, mutta hän saattaa vielä lähteä ulkomaille.

Seura on manageri Ville Kalliomäen mukaan käytännössä sopimuksessa myös maajoukkuetason keskitorjujan kanssa. Seuraavat sopimukset ovat vain ajan kysymys, mutta Kalliomäen mukaan Kerho aikoo kuitenkin olla varovainen joukkueen viimeistelyn kanssa.

– Nyt on hyvä tilanne, kun saamme liberoille aitoa kilpailua. Keskipelaajatilanne on käytännössä kunnossa, mutta hakkuria haetaan vielä. Nyt on kuitenkin paljon hyviä pelaajia tarjolla, etenkin yhdysvaltalaisia. Ei kannata välttämättä kiirehtiä, kun EM-kisojen jälkeen syyskuun lopussa on vielä paljon kovia kovia pelaajia ilman seuraa. Matteo tietysti haluaa joukkueen kasaan mahdollisimman nopeasti, Kalliomäki ennakoi.

Omien pelaajien lisäksi Hämeenlinnalla on käytettävissään Helsinki-Volleyn ykkössarjapelaajat yhteistyösopimuksen turvin.

Hämeenlinna on kokenut neuvottelukentillä myös tappioita. Seuran riveissä kaksi edelliskautta olleet maajoukkuenaiset Karhu ja Yasmine Madsen lähtivät Pihtiputaan LiigaPlokiin, joka pestasi päävalmentajakseen italialaisen Alessandro Lodin.

– He lupasivat Yasminelle ykköshakkurin paikan ja tarjosivat hyvää sopimusta, niin toki hän tarttui siihen, Kalliomäki kommentoi. HäSa

Menot