Kiekko Urheilu

Lappeenrannan turnaus päättyi HPK:n nuorten voittoon – Ronkaisen härkäviikko päättyi tehokkaasti

Kapteeni Miska Ronkainen vietti viiden tehopisteen iltapäivää KooKoota vastaan.
Miska Ronkainen on tehnyt Nuorten SM-liigassa tällä kaudella 14 ottelussa pisteet 5+7=12. Kuva: Tomi Vesaharju
Miska Ronkainen on tehnyt Nuorten SM-liigassa tällä kaudella 14 ottelussa pisteet 5+7=12. Kuva: Tomi Vesaharju

HPK:n nuorten SM-liigajoukkue päätti sunnuntaina Lappeenrannan sarjaturnausviikonloppunsa toiseen peräkkäiseen voittoon. Kouvolalainen KooKoo kaatui iltapäiväpelissä selvästi 5–1 (2–1, 2–0, 1–0).

Päävalmentaja Janne Sinkkonen oli tyytyväinen tulokseen ja ehjään esitykseen, mutta katsoi mieluummin pelaajiensa kehitystä pidemmällä aikajänteellä.

– Tänään olimme koko 60 minuuttia energisiä. Olimme ennen kaikkea pirun vahva joukkue, josta nousi myös yksilöitä esille. Tulosurheiluahan se on tämäkin, mutta tässä ikäluokassa yritämme viedä kavereita eteenpäin, Sinkkonen pohti.

HPK ja KooKoo kuuluvat molemmat tasaiseen keskikastiin, joka taistelee tiukasti paikoista SM-liigan alkusarjan kymmenen parhaan joukkoon ja talven ylempään jatkosarjaan. HPK nousi kauden kahdeksannella voitollaan sarjassa seitsemänneksi ja venytti eron 11:ntenä majailevaan KooKoohon viiteen pisteeseen.

– Enemmänkin olisi voinut ottaa tästä viikonlopusta kuin seitsemän pistettä, mutta ollaan tyytyväisiä tähän. Tulos ei ole ollut hyvää, kun on ollut kahdeksan pelaajaa sivussa, mutta ainakin muut jätkät ovat saaneet peliaikaa.

 

Kerhon pistehai oli joukkueen kauden pisteykkönen Miska Ronkainen, joka kokosi Lappeenrannan kolmannessa ottelussa tehot 2+3. Ronkainen syötti Wäinö Lehkosen, Santtu Hakasen ja Kasperi Heinänen maalit ja teki itse joukkueen kaksi viimeistä.

U20-joukkueen kapteeni debytoi ja teki maalin miesten joukkueelle tiistaina CHL:ssä Rungstedia vastaan ja osui myös nuorille perjantain SaiPa-ottelussa.

– Iso juttu hänelle se maali ensimmäisessä miesten pelissä. Kapteeni kantoi tänään vastuuta ja sai onnistumisia, mikä on hieno juttu meillekin, Sinkkonen sanoi Ronkaisesta.

 

Peli kääntyi lopullisesti HPK:lle toisessa erässä, jonka ensi minuutilla Heinänen vei hämeenlinnalaiset 3–1-johtoon. Topi Lempinen sai ajassa 33.22 päähänkohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuuttia, mutta välittömästi alivoiman jälkeen syntynyt Ronkaisen ensimmäinen maali käytännössä katkaisi kamelin selän.

HPK:n viikonvaihteen kaikki ottelut pelannut Tuomas Aalto pääsi sunnuntaina maalillaan helpommalla. Aalto torjui 18 kertaa, kun kouvolalainen virkaveli Matias Vuorenmaa sai 44 laukauksesta kiinni 39.

KooKoon 1–2-kavennuksen teki välittömästi HPK:n toisen maalin jälkeen Aapo Holtinkoski.

 

Ensi viikonloppuna HPK kohtaa revanssihengessä kotonaan Lappeenrannan turnausisännän SaiPan ja vieraissa sarjakärki Jokerit.

Sitä ennen joukkueen kärkipelaajilla saattaa olla edessään Tanskan matkaa edustusjoukkueen CHL-reissun merkeissä. Päättyneellä viikolla CHL:ää pelasivat U20-joukkueen vakiopelaajista Ronkaisen lisäksi Hakanen ja Janne Jokinen. Sinkkonen ei vielä sunnuntaina tiennyt, keitä Rungstediin lähtee.

– Siitä on ollut keskusteluja, mutta liigajoukkueessa tehdään päätös ja se selviää minullekin, kun soitan päävalmentajalle ja urheilujohtajalle. Jokainen saa nyt pikku huilin onnistuneen viikonlopun jälkeen. HäSa

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic