Urheilu

Lari Jukola päihitti isoveljensä Aleksin Kalpalinnan rinteillä

Eero Remeksen poisjäänti avasi väylän isäntien juhlille laskettelukeskuksessa järjestetyssä endurosprintissä.
Lari Jukola teki upean paluun pitkän sairausloman jälkeen. 22-vuotias Jukola vei voiton lähes näytöstyyliin Kalpalinnan endurosprintissä. Kuva: Kari Kuukka
Lari Jukola teki upean paluun pitkän sairausloman jälkeen. 22-vuotias Jukola vei voiton lähes näytöstyyliin Kalpalinnan endurosprintissä. Kuva: Kari Kuukka

Kalpalinnan laskettelukeskuksen maastot saivat laajalti kiitosta, kun lähes 200 enduroajajaa kokoontui lauantaina mittelemään paremmuudestaan rajusti korkeuseroja sisältäneelle enduroreitille. Seitsemän kilometrin mittainen maastokoe ajettiin A- ja B-luokissa seitsemän kertaa, joten hellelukemia hiponeissa olosuhteissa ajajat joutuivat koville.

A-luokassa koettiin harmittava peruminen. Kolminkertainen maailmanmestari Eero Remes oli murtanut peukalonsa, joten ammattiajaja joutui jättämään kisan väliin. Remeksen poisjäännistä huolimatta kilpailu tarjosi erinomaista viihdettä yleisölle ja haastetta ajajille.

Järjestävää seuraa, Riihimäen Moottoripyöräkerho Kahvakoplaa edustavat veljekset Lari ja Aleksi Jukola valtasivat jo alussa kärkipaikat.

Lopulta Lari Jukola meni menojaan. Isoveli Aleksi hävisi reilut 37 sekuntia. Voitto oli hyvinkääläiselle makoisa, sillä vakava jalkavamma on pitänyt miehen poissa pyörän selästä pitkään.

– Edellisestä kilpailusta on jo melkein 11 kuukautta. Onneksi ei nyt olleet mitkään SM-kisat, Lari Jukola naurahti.

– Hyvin olen päässyt jo pyörän kanssa sinuiksi. Sellaisen reilut parikymmentä tuntia ehdin ennen tänne tuloa treenata, Jukola hymyili.

Aleksi Jukola loi leikkisästi painetta pikkuveljelle huoltotauoilla, mutta oli hyvissä tunnelmissa ja tyytyväinen kakkossijaan.

– Niin, olisi varmaan pitänyt ajaa vielä kovempaa, Aleksi Jukola virnisti.

– Pätkä on kyllä hieno, varmaan parhaita mitä olen ikinä Suomessa ajanut. Sellainen eurooppalaistyylinen korkeuseroineen, Jukola kuvaili.

Ensimmäisellä kierroksella veljesten väliin kiilannut Henry Olenius tipahti kakkoskierroksella kyydistä.

– Ajoin ulos aika pahasti ja se kierros meni siihen. Ekalla kädet puutuivat. Mulla on paha koivun siitepölyallergia ja sen takia ei saa happea kunnolla, Olenius paljasti.

Lopulta ongelmat kävivät niin vaikeiksi, että sipoolainen keskeytti kisan. Hämeenlinnan Moottorikerhon Antti Ahtila sen sijaan ajoi hyvän kisan ja peri kolmospaikan. Samalla Ahtila nappasi A1-luokan voiton.

Eroa kärkeen kertyi reilun tunnin uurastuksen jälkeen runsaat neljä minuuttia.

Riihimäen Enduroseuran Mika Kaseva oli yleiskisan kahdeksas ja A2-luokan neljäs.

B-luokassa ajettiin alussa riihimäkeläiskomennossa, kunnes sijoitukset alkoivat vakiintua. B:n nopein oli Jämsän Ville Haljala ennen Salpausselän Moottorikerhon Jouni Martinmäkeä. Riihimäen Kahvakoplan Aleksi Immonen oli lopulta kolmas. HäSa

Päivän lehti

20.1.2020