fbpx
Kiekko Urheilu

Larmin ja HPK:n itseluottamus kasvaa peli peliltä vaikean talven jälkeen

Emil Larmin huikea nollaputki venyy samaa matkaa HPK:n henkisen kunnon kanssa.
HPK:n maalivahti Emil Larmi pelasi uransa ensimmäisen nollapelin pudotuspeleissä. Kuva: Pekka Rautiainen
Arkistokuva. Kuva: Pekka Rautiainen

Emil Larmi ansaitsi vihdoin torstaina Oulussa sen, mikä on oikeastaan ollut pudotuspeliesitysten perusteella vain ajan kysymys. HPK:n maalivahti pelasi playoffien ensimmäisen nollapelinsä pidettyään maalia puhtaana toisen loppuottelun ensimmäisestä erästä laskien jo 106 minuuttia.

Toki maalivahdilla oli myös onnea ainakin Kärppien virkaveli Veini Vehviläiseen verrattuna, ja edessä vakaampi puolustus.

– Jossain pelissä pomppii kaverille, ja jossain meille, mutta tasan ne menevät loppujen lopuksi, Larmi totesi kolmannen finaalin jälkeen.

– Olemme tehneet asioita hyvin, jos pystymme pitämään vastustajan noin vähissä maalipaikoissa, Larmi huomautti.

Talvella kahteen otteeseen loukkaantumisen takia huilannut Larmi joutui kamppailemaan itseluottamuksensa kanssa kevättalvella ja usko oli koetuksella.

– Ei se kaukanakaan ollut (että toivo pudotuspeleistä olisi mennyt). Aika syvissä vesissä on käyty henkilökohtaisesti, mutta nyt mieli on positiivinen, Larmi sanoi.

 

Larmi näkee koko joukkueen kasvaneen henkisesti ”oranssin kevään” aikana.

– Itseluottamuksen kasvu on ollut kyllä huikeaa tänä keväänä. Olemme uskoneet omaan peliimme ja sen riittämiseen koko kauden ja tänään nähtiin jälleen uusi osoitus siitä. Itseluottamuksemme kasvaa koko ajan, kun näemme, että oma peli riittää, maalivahti arveli.

– Tiedämme, että pystymme vielä kehittämään peliämme, ja kukin joukkue on vuorollaan siinä pesukoneessa. Homma on kuitenkin täysin kesken ja lauantaina pitää olla vielä parempia. Mutta ei siinä paljon asioita muutu, teemme vain omaa parastamme. Kova jengi on edelleen vastassa. HäSa

 

Lue myös: Kerho kaappasi finaalisarjan komennon hampaattomien Kärppien kotikolosta

Menot