Urheilu

LASB kaatui jatkoajalla

Lahden hiihdon MM-kisojen takia salibandyliigan runkosarjan loppukauden kotiottelunsa Hämeenlinnan Elenia-areenassa pelaava LASB kärsi sunnuntaina itselleen sarjasijoituksen kannalta jo merkityksettömässä ottelussa tappion. Tamperelainen Koovee nappasi joukkueesta jatkoajalla 6–5 (0–1, 3–3, 2–1) -voiton ja säilytti mahdollisuudet säilyä sarjassa ilman karsintaotteluiden pelaamista.

LASB johti ottelua useampaan otteeseen, mutta joutui lopussa myös takaa-ajajaksi. Jarno Mäkinen nosti joukkueen vielä kolmannen erän lopussa tasoihin, mutta Perttu Koljonen ratkaisi vieraille voiton jatkoajan kolmannella minuutilla.

– Pysyimme hyvin hakemassamme pelisuunnitelmassa. Viikolla treenailimme pallollista peliämme ja menimme siinä mielestäni eteenpäin. Pelin ilme oli ihan hyvä ja suunta on oikea, kertoi LASB:n valmentaja Kalle Tyrkäs ottelun jälkeen.

LASB:n runkosarja päättyy keskiviikkona Elenia-areenassa kotiottelulla Turun Palloseuraa vastaan.

– Emme ehdi harjoitella välissä kuin kerran, mutta haemme edelleen sitä, että pystymme pysymään koko 60 minuuttia positiivisena ja energisenä. Uskon itseensä ja vierustoveriin pitää pysyä niin kovana, että sieltä tulee hyvä kivijalka. Muuten pelistä ei tule mitään, Tyrkäs muistutti.

Joukkueen kausi jatkuu vielä toiseksi ja kolmanneksi viimeisen joukkueen välillä pelattavilla playout-otteluilla. Paras viidestä -pelattavan sarjan voittaja säilyy salibandyliigassa ja häviäjä lähtee pelaamaan raastavaa karsintasarjaa Divarin finaalisarjan häviäjää vastaan. LASB:lle playout-vastustajalla ei ole väliä.

– Ei sillä ole oikeastaan mitään merkitystä. Todennäköisesti vastustaja on joko SalBa tai Koovee. Pelasimme nyt Kooveen kanssa ihan tasapäisesti ja SalBakin oli täällä ihan voitettavissa. Siinä pelissä meille tuli aika paljon lapsuksia, Tyrkäs sanoi.

Mäkisen lisäksi LASB:sta onnistuivat maalinteossa Matti Korhonen (1+1), Roope Kainulainen, Justus Kainulainen ja ensimmäisen salibandyliigan maalinsa tehnyt Ilmari Lehtinen. Kooveen tehomies oli kolme maalia tehnyt Samuli Salomaa. Puolustaja Ossi Koskinen syötti kolme tamperelaisosumaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

6.6.2020