Urheilu

LASB karsii, Steelers säilyy liigassa

Miesten salibandyliigan runkosarjan viimeinen kierros pelattiin keskiviikkona samaan aikaan seitsemällä paikkakunnalla ja kaikissa peleissä oli vielä panosta.

Hämeenlinnan Steelersin sarjapaikka varmistui vierasvoitolla, vaikka helsinkiläinen EräViikingit taipui yllättäen kotonaan tamperelaiselle Kooveelle maalein 4–5.

Tamperelainen Classic nousi pisteen erolla EräViikinkeihin ykköseksi jatkoaikavoitolla 7–6 Jyväskylän Happeesta ja Koovee puolestaan nousi karsintaviivan yläpuolelle.

Raumalainen Salba jäi kahdenneksitoista hävittyään kotonaan Nokian KrP:lle 5–9 ja se kohtaa play out -karsintasarjassa lahtelaisen LASBin (13:s), jonka paikka putoamiskarsinnassa oli varmistunut jo aiemmin.

– Nolla nollasta lähdetään. Salba on meille hyvä vastustaja. Reilu viikko on aikaa hioa kuvioita. Kotipelit pääsemme pelaamaan taas Lahteen, tuumasi LASBin valmentaja Kalle Tyrkäs.

Play out-karsintasarja pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja voittaja jatkaa salibandyliigassa. Hävinnyt joutuu karsimaan paikastaan Divarin kakkosta vastaan. Liigasta Divariin putoaa suoraan runkosarjan viimeiseksi jäänyt helsinkiläinen M-Team.

LASB kohtasi keskiviikkoiltana Elenia-areenassa TPS:n, joka voitollaan lukemin 5–6 (0–1, 3–3, 2–2) nousi sarjaneloseksi ja nappasi kotiedun pudotuspelien puolivälieriin.

TPS tuli peliin vahvasti ja hallitsi avauserää. Ville Laine yllätti alivoimalla helpon näköisesti Kaapo Kettusen LASBin maalilla, mutta Kettunen kokosi itsensä ja otti vastapainona muutaman huipputorjunnan. Näin avauserä päättyi 0–1.

Toiseen erään LASB sai pelinsä kulkemaan. Maaleja tehtiin tasatahtiin ja kotijoukkueen tehokaksikoksi nousi Justus Kainulainen (4+1) ja Rasmus Kainulainen (1+2). Miikka Pentikäinen ja Jarno Mäkinen saivat myös syöttöpisteen.

– Iloinen ja positiivinen ilme on ollut nyt teemamme. Työn kautta edetään ja suunta on oikea. Koovee-peli oli jo hyvää tekemistä ja tämä oli siitä eteenpäin, Tyrkäs korosti.

Päätöserään mentiin lukemissa 3–4, mutta heti erän alkuun LASB tasoitti.

Erän puolivälissä viiden minuutin alivoima näytti katkaisevan otteen, mutta LASB taisteli kuitenkin hyvin ja sai luotua jopa enemmän paikkoja kuin TPS.

Tasavajaalla Ville Hirvisuo (2+0) vei TPS:n johtoon ja LASBin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia Henri Alho viimeisteli tyhjiin voittomaalin.

– Vähän onnellakin voitimme tänään. Jos LASB pelaa näin, se säilyy varmasti liigassa, vakuutti TPS-luotsi Aki Vilander.

Lammin Salibandy juhli viime keväänä liiganousua Elenia-areenassa, jossa se pelasi tämän liigakauden runkosarjan neljä viimeistä kotipeliään.

Viime keväänä seurafuusion myötä syntyi uusi LASB, jonka edustusjoukkue rekisteröityi Lahteen. Sen myötä kotiareenana on kuluvalla kaudella ollut Lahden Suurhalli, jossa joukkue pelaa myös play out-sarjan kotiottelunsa Salbaa vastaan.

– Kautemme on ollut kaksijakoinen. Alku oli hyvä, mutta sitten joulusta eteenpäin kynnettiin syvällä. Taisi alkaa vaan kierre ja yrittämisen taso aleni. Nyt on taas päästy lähemmäs omaa tasoa. Viime kevään jälkeen joillain tavalla kauden aikana olemme lahtelaistuneet. Lahdessa meillä on ollut hyvin yleisöä, kertoi Lammilla asuva LASB-kapteeni Henri Vilén. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.6.2020