Urheilu

LASB nitisti Steelersin Hämeen derbyssä – Kemppainen: "Nyt pitää saada pojat voittamaan taas pelejä"

Taistelu salibandyliigan pudotuspelipaikoista, mutta myös putoamiskarsintaa vastaan, jatkuu kiivaana. Pyry Kauppiselle syöttöpiste liigadebyytissä, Henri Stenbergille ensimmäiset liigamaalit.
Nico Jonaesonin kaksi maalia olivat laiha lohtu Hämeen derbyssä LASBia vastaan. Kuva: Riku Hasari

Steelers Hämeenlinna ei onnistunut kartuttamaan salibandyliigan pistepussiaan Lahdessa, vaan LASB otti sunnuntai-iltana kotivoiton tylyin lukemin maalein 9–3 (4–1, 1–1, 4–1).

– LASB halusi todella voittaa, se oli pirteä koko ajan ja jalalla hyvä ja tarttui vielä pudotuspelisaumaan, Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen antoi tunnustusta vastustajalle.

Kauden ensimmäisen Hämeen derbyn Steelers oli voittanut marraskuussa kotonaan maalein 6–4, mutta Lahden suurhallissa 880 katsojan edessä vahvasti esiintynyt LASB otti revanssin.

Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin juuri pudotuspeliviivan alapuolella yhdeksäntenä ja kymmenentenä ja voitollaan LASB kavensi eron Steelersiin kahteen pisteeseen, kun runkosarjaa on jäljellä kuusi ottelua.

Molemmilta joukkueilta puuttui kärkihyökkääjiä loukkaantumisten takia. LASBilta sivussa oli ykkösketjun sentteri Tuure Ailio ja Steelersiltä kolmikko Ville Lastikka, Markus Sipronen ja Elmeri Saukkonen. Näin nuoret pelaajat saivat vastuuta.

LASBin paidassa toista kertaa kokoonpanossa ollut Henri Stenberg, joka on janakkalalaisen SC Urbansin kasvatteja, johti kolmosketjua ja saalisti ensimmäiset tehopisteensä iskemällä kaksi maalia.

Jo avauserässä LASB karkasi 4–1-johtoon ajassa 7.37 ja Stenbergin lisäksi maaleja takoivat Lauri Palvaila (2+0), Vili Näveri (1+1) sekä ylivoimalla Rasmus Kainulainen.

– Kova sota on meillä nyt menossa. Pelataan kyllä pääosin niin kuin on sovittu, mutta jokin viimeinen juttu puuttuu. Tänään eka erä katseltiin valoja ja kaveri rynnisti johtoon, Kemppainen harmitteli.

Steelersin paidassa debytoi 16-vuotias Pyry Kauppinen ykkösketjun vasemmassa laidassa ja pistetili aukesi avauserässä syötöllä Nico Jonaesonin kavennusmaaliin.

– Ihan kelpo peli Pyryltä, saa olla tyytyväinen debyyttiinsä. Toki hyppy B-junioreista edustukseen on nuorelle pojalle kova, mutta hyvin hän uskalsi pelata ja haastaa, Kemppainen arvioi.

Heti toisen erän alkuun Joni Puolakka (2+0) iski Perttu Koljosen (1+2) esityöstä lukemiksi 5–1, mutta Steelers nousi vielä kahden maalin päähän, kun ensin Jonaeson (2+0) Timo Johanssonin syötöstä ja kolmannen erän alussa Niko Einiö kavensivat lukemiksi 5–3.

Steelers sai heti perään ylivoiman, mutta ei onnistunut hyödyntämään sitä ja erän puolivälissä LASB iski kolmesti 39 sekunnissa ja ratkaisi pelin.

– Toisessa erässä tultiin hyvin peliin mukaan, mutta vain kaksi vetoa maalia kohti. LASB puolusti tiiviisti eikä päästy kunnon paikoille. Samoin kolmannen erän eka kymppi oli meiltä hyvää ja päästiin jo parin maalin päähän, kunnes tuli tuo musta hetki. Meiltä huonoa puolustamista ja LASB iski ratkaisumaalit, Kemppainen summasi.

Steelersin maalilla Santeri Pohjonen otti 20 torjuntaa, kun Kaapo Kettunen selvisi LASBin maalilla 14 torjunnalla.

– Meidän ryhmä oli tänään tasaista massaa, ei sieltä kukaan oikein erikseen noussut. Toki Jonaesonin Nico teki taas pari maalia, mutta yhdessä mentiin alusta loppuun. Viimeinen nälkä vaan puuttui silloin, kun meillä oli omat hetkemme, Kemppainen puntaroi.

– Mutta asenteesta ja halusta tämä ei ole kiinni. Kyllä jätkät yrittävät ja tänäänkin oli hyvä tunnelma peliin tultaessa.

Steelers on kahden pisteen päässä espoolaisesta Westend Indiansista, jolla on yksi peli vähemmän pelattuna. Toiseen suuntaan putoamiskarsijan paikalla OLS on kahdeksan pisteen päässä myös pelin vähemmän pelanneena. Steelersillä on edessä vielä kaksi vieraspeliä ennen paluuta kotisaliin.

Keskiviikkona joukkue matkustaa Turkuun sarjakolmonen TPS:n vieraaksi. Kotonaan Steelers onnistui syyskaudella voittamaan keskinäisen kohtaamisen.

– Pitää katsoa tämä peli videolta ja etsiä keinot, joilla TPS kaatuu. Meillä on ollut kaksi peliä eli tämä ja OLS-peli, joissa on ollut mahdollisuus naulata suunta alaspäin kiinni. Mutta emme ole siinä onnistuneet. Nyt pitää saada pojat voittamaan taas pelejä, Kemppainen linjasi. HäSa

Päivän lehti

28.2.2020