Urheilu

Lastikka ja Jonaeson loistivat Sveitsin kaadossa – Kauppinen sivussa nuorten ottelusta jalkavamman takia

Sunnuntain EFT-finaaleissa vastaan Ruotsi.
Kaksi maalia iskenyt Ville Lastikka (vas.) ja Sveitsin Patrick Mendelin rymistelevät laidassa. Kuva: Esa Jokinen
Kaksi maalia iskenyt Ville Lastikka (vas.) ja Sveitsin Patrick Mendelin rymistelevät laidassa. Kuva: Esa Jokinen

Vanha tutkapari Ville Lastikka ja Nico Jonaeson oli loistavalla pelipäällä ja ratkaisevassa roolissa, kun Suomi kukisti Sveitsin maalein 3–1 (0–0, 2–0, 1–1) salibandyn EFT-turnauksen toisena pelipäivänä.

Maalittoman avauserän penkillä ollut ketju, jossa keskellä oli Joonas Pylsy, aloitti heti toisen erän alusta myllytyksen ja viimeisteli ajassa 25.05 komean avausmaalin.

Jonaeson karvasi hyvin ja katkaisi Sveitsin puolustuksen syötön, tarjoili tarkasti pallon Lastikalle, joka upotti sen varmasti verkkoon. Näin Jonaeson avasi toisessa maaottelussaan pistetilinsä.

Heti perään Jami Manninen onnistui myös Sveitsin puolustuksen virheestä iskemään lukemiksi 2–0.

Sveitsin kavennus tuli kolmannen erän alussa ilman maalivahtia, kun Tim Braillard pääsi melko helposti Suomen kakkosketjusta läpi ja yläkulmalaukaus yllätti maalivahti Joonas Kaltiaisen.

Jonaeson laiturina

Laituriksi siirretty Jonaeson teki vahvasti töitä molempiin suuntiin ja Steelers Hämeenlinnan hyökkääjä oli vahvasti mukana myös 3–1-osumassa.

Jonaeson blokkasi hyökkäysalueella sveitsiläispelaajan ja Pylsy käytti hyväkseen tilan. Poikkisyöttö tavoitti Steelersistä tälle kaudelle Tampereen Classiciin siirtyneen Lastikan (2+0), joka laukoi ottelun toisen maalinsa.

– Ensimmäisen erän Sveitsi hallitsi palloa. En osaa sanoa, miksi pelin alut ovat olleet meille niin vaikeita. Ehkä rohkeus tehdä ratkaisuja puuttuu. Oli kovan intensiteetin peli ja tiukkoja kaksinkamppailuja, Lastikka kommentoi.

– Nicon kanssa on totta kai aina kivaa pelata, hän on kova pelimies ja näkee hyvin kentän. Itseä lämmittää, kun saa tehdä maaleja ja ylipäätään pääsee hyville tekopaikoille, joita ketjukaverit järjestelivät.

Suomen ykkösketju Sami Johansson, Nico Salo ja Eemeli Salin oli sivussa avauspelin ja sai Sveitsiä vastaan hyvin peliaikaa. Salibandyliigassa kovilla tehoilla pelannut Classicin ykkösnyrkki jäi ilman tehoja.

Nuoret tehokkaina

Suomen alle 19-vuotiaat ottivat toisen suurinumeroisen voiton maalein 8–2 Jesper Silvosen (3+0) ja Waltteri Vesterisen (3+0) johdolla.

Steelersin Pyry Kauppisen, joka perjantaina teki avausmaalinsa maajoukkuepaidassa, piti hyökätä kolmosketjussa, mutta alkulämmittelyssä hän loukkasi takareitensä ja peli jäikin harmillisesti väliin.

– Onneksi se ei mennyt pahasti ja nyt se tuntuu jo ihan hyvältä eli todennäköisesti pelaan huomenna, jos paikka tulee. Joukkueessa on hyvät tunnelmat ja luottavaisia ollaan, että Ruotsikin kaatuu huomenna, Kauppinen kertoi illalla.

Sunnuntaina Vantaalla Suomi pelaa EFT-turnausten voitoista Ruotsia vastaan.

– Sveitsi ja Tshekki ovat olleet yllättävän hyviä pallolla, mutta Ruotsi on vielä pykälää parempi. Pitää olla huolellinen pallolla, voittaa kaksinkamppailuja ja iskeä paikoista maalit, Lastikka ennakoi. HäSa

Päivän lehti

19.2.2020