Urheilu

Laura Baggi HPK:n lentisnaisiin

Viime torstaina passari Maria Tuomisen sopimuksen julkistanut HPK:n naisten lentopallojoukkue jatkaa siirtomarkkinoilla aktiivisena. Päättyneen kauden tuplahopeamitalisti kertoi sunnuntaina tehneensä sopimuksen italialaisen yleispelaajan Laura Baggin kanssa.

Edellisen kauden kotimaassaan B1-liigassa Properzi Lodia edustanut 25-vuotias pelaaja on HPK:n italialaiselle päävalmentajalle Luca Chiappinille tuttu pelaaja.

– Työskentelin Lauran kanssa jo Vicenzassa ja olemme olleet siitä lähtien yhteyksissä. Hän on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Tiedän, että hän haluaa tehdä kovasti töitä ja puskea sekä itseään että joukkuetta harjoituksissa eteenpäin, Chiappini sanoi.

 

191 senttiä pitkä lentopalloilija on pelannut koko aikaisemman uransa kotimaassaan. Saapasmaan maajoukkuetta hän on edustanut sekä alle 18-, 19- että 20-vuotiaiden maajoukkuepaidassa. Italian paidassa hän on voittanut 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2011, 19-vuotiaiden Euroopan mestaruuden vuonna 2010 ja 18-vuotiaiden EM-pronssia vuonna 2009.

Chiappinin mukaan Baggi on pelikentällä monipuolinen pelaaja, joka pystyy auttamaan HPK:n ensi kauden joukkuetta monella pelin osa-alueella.

– Hän on hyvä joka osa-alueella. Vastaanotto- ja hyökkäyspelissä Laura pelaa tasaisesti. Torjunta- ja puolustuspelissään hän on puolestaan aggressiivinen, Chiappini kuvailee uutta pelaajansa.

Myös HPK:n toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki puhkuu tyytyväisyyttä uutta pelaajansa arvioidessaan.

– Hyvä juttu, kun saamme Lauran meille. Hän on taitava ja tekninen vastaanottaja, tekee vähän virheitä ja on eleetön pelaaja. Laura oli meillä jo viime kesänä käymässä ja päätti nyt tulla joukkueeseemme.

 

HPK:lla on Baggin sopimuksen valmiina seitsemän pelaajasopimusta. Muut sopimuspelaajat ovat naisten MM-karsinnoissa tämän viikon Suomen paidassa pelanneet Salla Karhu (yleispelaaja), Suvi Kokkonen (hakkuri) ja Yasmine Madsen (keskipelaaja), libero Eveliina Rautiainen, passari Maria Tuominen ja akatemiajoukkueesta liigaan nostettu yleispelaaja Silja Kosonen.

Chiappini on tyytyväinen Kerhon joukkueen rakentumiseen.

– Olemme kasaamassa erittäin nuorta joukkuetta, jossa on kuitenkin joukossa myös muutama kokeneempi pelaaja, Chiappini kertoo.

Joukkueen pelaajat harjoittelevat kesän ajan omatoimisesti.

– Joukkueharjoitukset aloitamme elokuun alussa, päävalmentaja suunnittelee.

Asiasanat

Mainos