Urheilu

Laura Mononen hiipui lopussa – Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen odotetut voittajat Suomen cupissa

Kerttu Niskanen (vas.), Krista Pärmäkoski ja Laura Mononen nousivat palkintopallille Ounasvaaralla.
Kerttu Niskanen (vas.), Krista Pärmäkoski ja Laura Mononen nousivat palkintopallille Ounasvaaralla.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen taisteli kakkospaikasta Rovaniemellä, kun Suomen cupissa naiset hiihtivät 10 kilometrin vapaan tyylin väliaikalähtökilpailun.

Viimeinen 3,3 kilometrin kierros pudotti Monosen kuitenkin selkeästi kolmanneksi 51,8 sekuntia voittajasta Krista Pärmäkoskesta ja 21,7 sekunnin päähän Kerttu Niskasesta, johon eroa 6,6 kilometrin kohdalla oli vain kolme sekuntia.

Monosen takana Susanna Saapunki nousi neljänneksi (+57,0) ja Anne Kyllönen oli viides (+57,8).

– Kaksi kierrosta meni hyvin ja luulin, että kolmaskin meni paremmin. Jaksoin tehdä töitä, mutta näköjään tytöt tekivät aika paljon eroa viimeisellä kierroksella. Tyytyväinen olen siihen, miltä tuntui, mutta olisi varmaan pitänyt ottaa alkuvauhdista vähän pois. Suksi varmaan heikkeni kaikilla loppua kohti, kun oli tosi märkä keli, Mononen pohdiskeli.

– Hiihto tuntui hyvältä, eikä mitenkään takkuiselta. Tilanteeni on ihan hyvä, mutta eroa tuli liikaa. Huomenna sprintistä lähden tavoittelemaan finaalipaikkaa.

HlHS:n Maija Hakala hiihti nousujohteisen kisan ja oli lupaavasti kahdeksas (+1.39,9).

– Hyvä sijoitus, mutta ero kärkeen on ihan järkyttävä, toki toisaalta odotettu raskaassa kelissä. Taas teetti vaikeuksia päästä vauhtiin ja löytää tasapaino mössössä. Hyvin jaksoin kuitenkin loppuun asti ja ero takana oleviin kasvoi, Hakala summasi.

– Pitkästä aikaa pääsin alkukaudesta hyvään vauhtiin ja yleensä minulla tekeminen kisa kisalta paranee.

Miesten 16,5 kilometriä voitti odotetusti Iivo Niskanen, mutta kärkikolmikolla ei ollut suuret erot. Kakkoseksi ylsi Ristomatti Hakola (+16,5) ja kolmas oli Perttu Hyvärinen (+20,6). Juho Mikkonen neljäntenä (+1.30) jäi jo selvemmin.

Sunnuntain sprintit kilpaillaan perinteisellä tyylillä ja HlHS:stä mukaan tulee myös Anni Kainulainen.

– Kaikki pitäisi olla ok. Kaikki kovimmat ovat viivalla ja vähintään välieriin pitäisi päästä, Kainulainen ennakoi.

Rovaniemen kisaviikonloppu on viimeinen katsastus Rukan maailmancupavaukseen. HäSa