Urheilu

Laura Mononen ja Anni Kainulainen kirivät SM-hopealle

Krista Pärmäkoski nosti Ikaalisen parisprintin voittoon, miehissä Puijolle SM-kulta.
Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen (vas.) ja Laura Mononen kukitettiin hopeamitalisteina Äänekosken kisojen avauspäivänä. Kuva: Picasa
Hämeenlinnan Hiihtoseuran Anni Kainulainen (vas.) ja Laura Mononen kukitettiin hopeamitalisteina Äänekosken kisojen avauspäivänä. Kuva: Picasa

Hämeenlinnan Hiihtoseuran mitalitili aukesi heti avauspäivänä Äänekosken SM-hiihdoissa, kun Laura Mononen ja Anni Kainulainen ylsivät hopealle perinteisen tyylin parisprintissä.

Kultakaan ei ollut kaukana (+1,16).

– Mitaliin pitää aina hiihtää kovaa ja mitali oli tavoitteemme, mutta kyllähän toki harmittaa, kun kulta jäi niin lähelle, Kainulainen puntaroi.

Mitalitaisto käytiin kolmen joukkueen kesken ja viime vuoden mestaruuden onnistui uusimaan Ikaalisten Urheilijat parivaljakolla Maaret Pajunoja ja Krista Pärmäkoski. Pronssia sai Kainuun Hiihtoseuran (+17,44) Anne Kyllönen ja Anita Korva.

Yhteensä joukkueita oli alkuerissä 30, joista finaaliin eteni viisitoista. Lämpimänä kevätpäivänä keli oli raskas.

Kyllönen avasi Kainuun viestin ja tuli kaikilta kolmelta osuudeltaan kärjessä, mutta parillisella osuuksilla Mononen ja Pärmäkoski ajoivat Korvan kiinni.

Kainulainen vaihtoi osuuksiltaan toisena, mutta ero Kyllöseen kasvoi viestin kuluessa. Viidennellä osuudella ero Pajunojaan puolestaan supistui selkeästi verrattuna edelliseen vaihtoon.

– Yritin hiihtää tasaisen kovaa koko ajan, mutta viimeisellä kierroksella lopussa tuli pieni hyytyminen. Hieman enemmän olisi pitänyt saada eroa. Laura hiihti tosi hyvin ja minultakin maksimisuoritus eli tein sen mitä pystyin, ei voi siis jossitella, Kainulainen korosti.

Ankkuriosuudelle Kainuu lähti 8,63 sekuntia ennen Hämeenlinnaa ja Ikaaliseen eroa oli 14,94 sekuntia.

Mononen ajoi Korvan helposti jälleen kiinni ja jätti, mutta takaa Pärmäkoski teki vahvan nousun ja sai Monosen kiinni viimeisessä kurvissa.

Loppusuoralla Pärmäkoski kukisti Monosen.

– Loppusuora oli vaikea, tuntui, että latu imi sukset kiinni. Pystyin Kristan kiriin vähän aikaa vastaamaan, mutta olen niin huono noissa. Vaikka toinen on kuinka hyvä, niin ärsyttää hävitä, Mononen harmitteli.

Molemmat ankkurit palasivat tiistaina maailmancup-kiertueelta Kanadasta.

– Väsyttää aikaeron jälkeen. Oli todella hidas keli. Tokan ringin vedin kovaa ja viimeisellä en uskonut saavani enää kiinni, mutta yllättävän terävää oli. Tärkeä kulta, tuntuu hyvältä, Pärmäkoski iloitsi.

Suomen cupin viestikisassa Hämeenlinna jatkaa kärjessä 80 pisteen erolla Kainuuseen ja 90 pisteen erolla Vuokattiin. Jäljellä on yksi osakilpailu. HäSa