Urheilu Hämeenlinna

Laura Mononen ja Anni Kainulainen Rukan maailmancupiin

Anni Kainulainen pääsee testaaman vauhtiaan maailmancupiin. Kuva: Pekka Rautiainen
Anni Kainulainen pääsee testaaman vauhtiaan maailmancupiin. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Hiihtoseurasta Laura Mononen ja Anni Kainulainen saivat paikan ensi viikonlopun maailmancupin avausosakilpailuun Rukalle.

Mononen on odotetusti kuuden naishiihtäjän maajoukkueryhmässä, jossa ovat myös Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski ja Susanna Saapunki.

– Rovaniemen Suomen cup oli hyvää valmistautumista Rukalle. Lauantaina oli raskas keli ja ensimmäinen kympin kisa tälle kaudelle. Siinä kisassa vauhdinjakoni ei ollut ihan kohdillaan ja viimeisellä kierroksella tuli hyytyminen, Mononen kertaa mennyttä viikonloppua.

– Ihan ok viikonloppu, ei vielä mitään huippuhiihtoa, mutta tasaista tekemistä. Ei tässä montaa päivää ole välissä. Kisojen kautta toivottavasti lähtee kulkemaan paremmin. Rukalla kaikki matkat ovat minulle ihan hyviä, mutta sprinttikisa on haastavin. Menestymiseen maailmancupissa kaikki pitää mennä hyvin, mutta kertaalleen olen ollut jo aiemmin sprintissä kahdeksas, joten ei välieräpaikkakaan mahdoton ole.

Suomella on järjestävänä maana yhteensä 15 paikkaa sekä miehiin että naisiin ja Kainulainen sai paikan kansalliseen ryhmään.

– Kiva päästä mukaan. Kunto tuntuu olevan ihan hyvällä mallilla, joten pirtein mielin lähden kisoihin, iloitsee Kainulainen, jolla viime vuoden Rukan kisat jäivät sairastumisen takia väliin.

Rukalla on ohjelmassa minitour, joka koostuu perinteisen tyylin sprintistä ja normaalimatkasta (N10/M15km) sekä vapaan tyylin takaa-ajokilpailusta (N10/M15km).

– Perinteisen tyylin matkat ovat varmasti minulle parhaat ja tavoitteena on hiihtää pisteille ainakin jompanakumpana päivänä. Pientä venymistä ja onnistumista kaluston kanssa se vaatii, mutta sitä pitää lähteä yrittämään, 27-vuotias Kainulainen ennakoi.

Kansallisessa ryhmässä naisista ovat myös Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Andrea Julin, Anita Korva, Katri Lylynperä, Vilma Nissinen, Tiia Olkkonen ja Maaret Pajunoja.

Sen sijaan HlHS:n Maija Hakala, joka oli lauantaina Rovaniemellä vapaan tyylin kympin katsastuskisassa kahdeksas, ei mahtunut viidentoista hiihtäjän joukkoon.

Miesten maajoukkueryhmän muodostavat Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Juho Mikkonen, Joni Mäki, Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen. HäSa