fbpx
Urheilu

Laura Mononen jatkaa uraansa – "Ratkaisevaa oli usko siihen, että vielä on mahdollista kehittyä"

Hiihtoliitto uudisti palautepalaverien myötä maastohiihdon valmennusta ja organisaatiota.
Laura Mononen uskoo 34-vuotiaana kykenevänsä yhä kehittymään hiihtäjänä. Kuva: SRDJAN SUKI
Laura Mononen uskoo 34-vuotiaana kykenevänsä yhä kehittymään hiihtäjänä. Kuva: SRDJAN SUKI

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen pohti kuluneen maastohiihtokauden lopulla uransa jatkoa ja kertoi, että päätökseen liittyi monia asioita.

Aika pohdinnalle alkoi kauden päätyttyä 30 kilometrin SM-hopeaa 7. huhtikuuta ja nyt 34-vuotias hiihtäjä on tehnyt päätöksensä.

– Kyllä minä jatkan hiihtouraani. Ratkaisevaa oli usko siihen, että vielä on mahdollista kehittyä. Muuten kaikki suunnitelmat ovat vielä ihan auki, joten en pysty oikein mitään konkreettista kertomaan tässä vaiheessa, Mononen kommentoi päätöksen synnyttyä.

 

Mononen on kertonut, että kulunut kausi oli henkisesti helpompi kuin edellinen ja kausi oli tasapainoinen, vaikka huippumenestystä ei tullut. Jatkon kannalta hän painotti nimenomaan oman motivaationsa merkitystä.

Mononen on myös korostanut, että hänen tavoitteenaan on saavuttaa jotain sellaista, mitä hän ei vielä ole saavuttanut.

Aikuisten arvokisoissa hän debytoi vasta 30-vuotiaana Falunin MM-hiihdoissa vuonna 2015 eli arvokisoja ei ole takana vielä kovin montaa.

Viestistä Monosella on MM-pronssia Lahden kotikisoista vuodelta 2017. Paras henkilökohtainen sijoitus tuli tämän kauden Seefeldin MM-kisoista, joissa hän oli yhdistelmäkilpailussa kahdestoista.

Kotimaan laduilla Mononen on saavuttanut kolmetoista henkilökohtaista SM-mitalia, mutta kultainen vielä puuttuu. Viesteistä on sen sijaan tullut Hämeenlinnan Hiihtoseuran joukkueissa paljon menestystä ja myös kultaa.

 

Mononen jatkaa ensi kaudelle Suomen maajoukkueessa, jossa yhteensä 24 hiihtäjää. Näistä yhdellätoista on A-status ja heistä kuusi on naisia eli Monosen lisäksi Anita Korva, Anne Kyllönen, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Eveliina Piippo.

Maajoukkuetoimintaa on organisoitu uudelleen valmennustiimejä myöten. Ryhmäjaot poistuivat ja A-maajoukkue ja haastajaryhmä harjoittelevat pääosin yhdessä isolla joukkueella.

Muut ryhmään kuuluvat naiset ovat Andrea Julin, Katri Lylynperä, Emmi Lämsä, Vilma Nissinen ja Susanna Saapunki. Naisryhmän valmentajina toimivat Ville Oksanen ja Ilkka Jarva.

Krista Pärmäkoski hakee uralleen ja harjoitteluunsa uutta suuntaa. Hän harjoittelee kesä- ja syyskauden itsenäisesti maajoukkueen ulkopuolella ja palaa edustustehtäviin kilpailukauden alkaessa.

Pärmäkosken valmentaja Matti Haavisto siirtyi päävalmentajan paikalta maajoukkueen ja suksihuollon johtajaksi ja Teemu Pasanen vastaa miesten maajoukkueesta yhdessä Mikko Virtasen kanssa. HäSa

Menot