Urheilu

Laura Mononen kahdestoista Kollenilla – “Ei vaan millään meinaa sitä top10-sijaa tulla”

Therese Johaugin ylivoima jatkui, Krista Pärmäkoski seitsemäs.
Therese Johaugin voittokulku jatkui myös Holmenkollenilla. Kuva: Tore Meek
Therese Johaugin voittokulku jatkui myös Holmenkollenilla. Kuva: Tore Meek

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen hiihti tasavahvan hiihdon Holmenkollenin 30 kilometrin perinteisen tyylin yhteislähtökilpailussa, mutta harmitteli kisan jälkeen liian hidasta alkuvauhtiaan.

– Ihan ok kisa, mutta alussa olisi pitänyt olla paremmin hereillä, että olisin päässyt siihen edelliseen porukkaan mukaan. Hiihdin sitten osan matkaa yksin, Mononen totesi.

Hän irtosi kakkosryhmästä seitsemän kilometrin kohdalla ja hiihti yksin yhdeksäntenä vain viitisentoista sekuntia edellä olleesta kuuden hiihtäjän ryhmästä (sijat 3–8), jossa oli mukana Krista Pärmäkoski.

Laskuosuudella ero kuitenkin kasvoi ja 13 kilometrin kohdalla takaa tullut ryhmä, jossa olivat myös Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen, ajoi suurimmillaan kymmenessä sekunnissa olleen eron kiinni.

Viimeisillä kilometreillä seitsemän hiihtäjän ryhmä supistui neljään ja loppuratkaisuissa Ruotsin Evelina Settlin (9:s +4.43) ja Japanin Masako Ishida (10:s) kirivät Niskasen ja Monosen edelle.

– Toiseksi viimeisessä mäessä kompuroin ja jäin porukasta. Suksi oli ok. Tasaista suorittamista tällä hetkellä, mutta ei vaan millään meinaa sitä top10-sijaa tulla. Kausi jatkuu tiistaina Drammenissa ja sitten Falun, Mononen kertoi.

 

Maalissa Mononen oli kolmanneksi parhaana suomalaisena kahdestoista (+4.53) edellään Pärmäkoski seitsemäntenä (+3.51) ja Niskanen yhdentenätoista (+4.44). Kyllönen oli viidestoista (+5.21) ja Johanna Matintalo 28:s (+7.10). Susanna Saapunki keskeytti.

– Joukkueena ihan tyydyttävä kokonaispanos, mutta odotin, että joku olisi ollut lähempänä podiumtaistelua. Tytöt harmittelivat, että aikaisemmin olisi pitänyt tulla suksien vaihtoon. Se oli suunnitelmamme, mutta vaikea tulla jos porukka jatkaa suoraan, päävalmentaja Matti Haavisto summasi.

Norjan Therese Johaug lähti jälleen kovaa vauhtia alusta asti ja karkasi ylivoimaiseen voittoon. Hän on voittanut palattuaan kilpailukiellosta kisaladuille kaikki tämän kauden normaalimatkan kisansa.

Venäjän Natalia Nepryaeva lähti ainoana Johaugin alkuvauhtiin mukaan ja oli peesissä noin seitsemän kilometriä. Rohkea taktiikka riitti kakkossijaan (+1.45) neljän sekunnin erolla lopussa vahvan nousun tehneeseen Ruotsin Ebba Anderssoniin, joka loppukirissä kukisti Norjan Ingvild Östbergin. HäSa