Urheilu

Laura Mononen löytämässä kuntoaan – HlHS:n nainen podiumille Suomen cupissa

Kolmas sija loi Monoselle uskoa loppukauteen. Anni Kainulainen perushiihdolla kahdeksas.
Maija Hakala, Anni Kainulainen ja Laura Mononen hiihtivät Vantaan vitosella 14:nneksi, kahdeksanneksi ja kolmanneksi. Kuva: Pekka Rautiainen
Maija Hakala, Anni Kainulainen ja Laura Mononen hiihtivät Vantaan vitosella 14:nneksi, kahdeksanneksi ja kolmanneksi. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen on löytämässä parempaa menoa suksiinsa suvantovaiheen jälkeen ja siitä osoituksena hän hiihti kolmanneksi Vantaalla Suomen cupin osakilpailussa, jossa matkana oli 5 kilometriä perinteisellä tyylillä.

– Ihan hyvä kisa, tilanteeni ei ole huono, se oli positiivista, Mononen tuumasi.

Eroa voittajaan Anne Kyllöseen tuli 7,1 sekuntia ja väliin ehti Susanna Saapunki (+1,3). Johanna Matintalo jäi neljänneksi (+7,8) ja Riitta-Liisa Roponen oli viides (+16,7).

– Latu oli loistavassa kunnossa, mutta hiihto ei ollut helppoa. Ero takana oleviin vaihteli matkan varrella. Kroppa ei päässyt vauhtiin, se kaipaa nyt jälleen kovia kisoja, Kyllönen kommentoi.

Kyllösen ja Monosen ero tuli jo ensimmäisellä 2,5 kilometrin kierroksella, sillä puolimatkassa Kyllönen johti 7,3 sekunnilla.

– Jo ekalla kierroksella olisi pitänyt hiihtää latujen välissä, kun latu oli märkä ja imi suksea, ja toisella kierroksella olisi pitänyt jaksaa tehdä töitä enemmän, Mononen arvioi.

A-maajoukkuehiihtäjistä Vantaalta puuttuivat Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen sekä Anita Korva, joka oli ilmoittautunut kisaan.

Pärmäkosken ja Niskasen ohella ensi viikonlopun Nove Meston maailmancupiin on nimetty Kyllönen, Matintalo sekä Vilma Nissinen, joka ei myöskään kisannut Vantaalla.

– Kisat näyttävät missä mennään ja niitä nyt tarvitaan. Treenit ovat menneet hyvin. Ensi viikonlopun maailmancupiin en päässyt, siitä viikon päästä on Oberstdorf, jossa olisi perinteisen sprintti ja yhdistelmäkilpailu, Mononen pohti.

HlHS:n Anni Kainulainen oli kahdeksas (+30,4) 23,3 sekuntia palkintopallista ja kukisti pari maajoukkuenaista.

– Ihan hyvä tasapainoinen suoritus, kuten perinteisen kisani ovat olleetkin. Toki parempaa toivoin eli että olisin pystynyt paremmin haastamaan A-maajoukkuenaisia, vaikka eihän ero valtavan suureksi tullut, Kainulainen pohti.

– Lähdin rauhallisesti ja tavoitteena oli nousujohteinen hiihto. Jo ensimmäisellä kierroksella huomasin, että loppulaskussa tuli eroa edellä oleviin, mutta en tiedä miksi. Hyvä fiilis tästä jäi kohti huomista viestikisaa.

HlHS:n kolmas edustaja Maija Hakala oli neljästoista (+1.02).

– Terävyys puuttuu vielä ja kun oli nopea kisa, en oikein saanut suksea täysin pitämään. Hyvin olin palautunut viime viikonlopun kisoista ja ok suoritus kuitenkin, Hakala summasi.

Miesten kympillä vesisateessa nopein oli Lauri Lepistö ennen Ristomatti Hakolaa (+16,9) ja Karri Hakalaa (+45,9).

Keskiviikkona ohjelmassa ovat viestit kokonaan perinteisellä tyylillä (N3x5km/ M3x7,5km). HäSa

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic