Urheilu

Laura Mononen palaa kotimaahan – Tour de Ski jää tänä talvena väliin

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosen kilpailukausi on alkanut vaisusti. Kuva: SRDJAN SUKI
Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Monosen kilpailukausi on alkanut vaisusti. Kuva: SRDJAN SUKI

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen jättää Tour de Ski -kiertueen väliin ja palaa Sveitsistä kotimaahan.

Tämän viikonvaihteen Davosin maailmancupin osakilpailussa Mononen oli vapaan tyylin sprintissä 41:s ja sunnuntain vapaan tyylin kympillä 49:s (+2.36,0) edellään Johanna Matintalo 46:s (+2.33) ja takanaan Susanna Saapunki 50:s (+2.36,2).

Eroa viimeisen maailmancup-pisteen napanneeseen Anne Kyllöseen (30:s +2.09) jäi 27 sekuntia ja kymmenenteen sijaan reilu minuutti (+1.17).

Kesäkausi meni Monoselta hyvin rullahiihtokisoineen ja hän lähti kauteen luottavaisin mielin tavoittelemaan hyvää sijoitusta maailmancupin kokonaiskilpailuissa, kun kuluvalla kaudella ei ole ohjelmassa arvokisoja.

Vielä marraskuun kotimaan kisoissa meno oli kohtuullista, mutta Rukan maailmancupavaus ei sujunut odotetusti ja Mononen valitteli väsymystä. Sama tahti on jatkunut.

– Lauantain sprintti ei ollut helpontuntuista, vaikea sanoa, mistä johtuu, mutta varmaan fysiikasta ja tietysti korkeuskin saattoi vaikuttaa, Mononen kommentoi Hämeen Sanomille.

– Myös sunnuntain kisa meni edelleen huonosti ja niinpä lähden kotiin lepäämään. Tour jää välistä ja seuraavaksi kisaan Skandinavia cupissa Norjassa tammikuun alussa, jos kaikki silloin ok. Toivon, että lepo auttaa ja kunto löytyy. HäSa

Päivän lehti

29.1.2020