Urheilu Hämeenlinna

Laura Mononen palaa maailmancupiin – "Kisoja tarvitaan, yksin harjoittelu ei vie enää eteenpäin"

"Kisat näyttävät, missä mennään."
Laura Mononen mittaa kisakuntoaan ensi viikonloppuna Saksan Oberstdorfin maailmancup-laduilla. Kuva: Pekka Rautiainen
Laura Mononen mittaa kisakuntoaan ensi viikonloppuna Saksan Oberstdorfin maailmancup-laduilla. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen palaa reilun kuukauden jälkeen maailmancup-laduille ensi viikonloppuna Saksan Oberstdorfissa.

– Kiva on taas päästä maailmancupin kisoihin tauon jälkeen, A-maajoukkuehiihtäjä iloitsee.

 

Takana haastava alkukausi

Edelliset maailmancupin startit olivat joulukuun puolivälissä Davosissa, jossa vapaalla tyylillä hän oli sprintissä 41:s ja kympillä 49:s.

Alkukauden tulokset eivät olleet sitä, mitä Mononen oli hyvän kesäkauden jälkeen odottanut, ja hän vetäytyi kotimaahan lepäämään ja harjoittelemaan jättäen Tour de Ski-kiertueen väliin.

Paluu kisaladuille tapahtui tammikuun alussa Norjan Skandinavia-cupissa, josta lähtien meno on ollut jälleen nousujohteista.

Vantaan Suomen cupissa viikko takaperin Mononen oli perinteisen tyylin vitosella samassa vauhdissa Anne Kyllösen kanssa sekä henkilökohtaisella matkalla että viestissä.

Kyllönen puolestaan sijoittui viime viikonlopun maailmancupissa Nove Mestossa vapaan tyylin kympillä kahdeksanneksitoista ja perinteisen tyylin takaa-ajokilpailussa viidenneksitoista. Perinteisen tyylin kympin osuusajoissa Kyllönen oli yhdestoista.

 

Uskoa kilpailujen kehittävään voimaan

Suomi lähtee ensi vuonna MM-kisoja isännöivään Oberstdorfiin viidentoista urheilijan joukkueella ja naisryhmään Monosen ja Kyllösen lisäksi nimettiin Krista Pärmäkoski, Kerttu Niskanen, Vilma Nissinen, Katri Lylynperä ja Susanna Saapunki.

– Nove Meston maailmancup jäi minulla vielä väliin. Kisoja nyt tarvitaan, sillä kotona yksin harjoittelu ei vie enää eteenpäin. Treenit ovat menneet ok, mitään ongelmia ei ole ollut. Kisat näyttävät, missä mennään, Mononen korostaa.

– Olo on ollut edelleen hyvä Vantaan kisojen jälkeen. Torstaina lähdetään reissuun ja ohjelmassa on lauantaina yhdistelmäkilpailu ja sunnuntaina perinteisen tyylin sprintti ja tarkoitus on, että hiihdän molemmat matkat. HäSa

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic