Urheilu

Laura Mononen pettyi MM-avaukseensa sprintissä

Laura Mononen on Hämeenlinnan Hiihtoseuran ainoa edustaja Seefeldin MM-hiihdoissa. Kuvaaja: Pertti Koivunen

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen avasi MM-urakkansa Seefeldissä hiihtämällä ensi kertaa arvokisoissa sprinttikisan uransa kolmansissa MM-kisoissa.

Päivä päättyi muiden suomalaisnaisten tavoin karsintaan, mikä ei ollut suuri yllätys. Sprintti ei ole koskaan ollut Monosen päämatka ja vapaan tyylin kisassa melko lyhyt 1,2 kilometrin rata ei myöskään suosinut.

Sijoitus oli 54:s ja eroa jatkopaikkaan jäi 5,36 sekuntia.

– Ei vaan saanut itsestään oikein tarpeeksi irti. Minulle olisi sopinut paremmin pidempi rata. Vapaan sprintin tasoni ei ole ollut kärkitasoa, mutta tietysti lähdin karsintaan hakemaan jatkopaikkaa eli ei kovin hyvin sujunut, Mononen harmitteli.

– En osaa tarkkaan sanoa, miksi. Johtunee omasta suoritustasosta. Tällainen tosi nopea rata vaatii kovaa tehontuottoa ja sitä ei löytynyt. Olo tuntui ihan hyvältä, mutta fysiikkani ei riitä tehojen tuottamiseen. Kalustosta en osaa sanoa verrattuna muihin kun yksin hiihtää.

Mononen lähti pari viikkoa sitten valmistautumisleirille Toblachiin, joka on suunnilleen samalla korkeudella kuin Seefeld. 34-vuotiaalla hiihtäjällä on ollut vahva usko, että kunto on ollut menossa parempaan suuntaan nihkeän alkukauden jälkeen.

Lauantaina ohjelmassa on yhdistelmähiihto, jossa Mononen oli kaksi vuotta sitten Lahden MM-kisoissa kolmastoista. Myös ensi tiistain perinteisen tyylin kymppi kuuluu hänen päämatkoihinsa. Naisten viesti hiihdetään ensi viikon torstaina.

– Perjantaina julkistetaan hiihtäjät skiathloniin ja parisprinttiin. Toblachin leirin jälkeen olo on ihan hyvä, Mononen kertoi. HäSa