Urheilu

Laura Mononen pohtii vielä loppunousua

Tour de Ski-kiertue jatkuu Val di Fiemmessä ja lauantain yhteislähtökisan jälkeen Mononen tekee lopullisen päätöksen jatkostaan.
Laura Monosen kauden alku on ollut tahmea. Kuva: DANIEL KOPATSCH

Maastohiihdon Tour de Ski-kiertueen seitsemän osakilpailua urakoidaan yhdeksässä päivässä.

Takana on viisi osakilpailua ja perjantaina hiihtäjillä oli kiertueen toinen välipäivä ennen viikonlopun loppurutistusta.

Italian Val di Fiemmessä kilpaillaan lauantaina yhteislähdöt perinteisellä tyylillä (N10/M15km) ja sunnuntaina edessä on perinteisenä huipennuksena yhdeksän kilometrin loppunousu Alpe Cermisin rinteillä.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen otti muiden hiihtäjien tavoin tyytyväisenä vastaan välipäivän, mutta pohtii vielä, hiihtääkö hän koko kiertueen loppuun asti.

– Lauantaina hiihdän kyllä yhteislähtökisan, mutta tuon kisan jälkeen teen vasta päätöksen, lähdenkö vielä myös loppunousuun, Mononen vahvisti perjantaina Hämeen Sanomille.

– Palauttelun kannalta otetaan välipäivä. Eilen kisan jälkeen ajettiin autolla tänne Val di Fiemmeen ja oltiin vähän ennen puolta yötä perillä. Aamulla käytiin kisapaikalla vähän hiihtelemässä, väliin lepäilyä ja illalla kevyt juoksulenkki.

Mononen ei ole ollut tyytyväinen suorituksiinsa kiertueella, mutta Saksan osakilpailuista tuli jo parempia tuntemuksia.

Hän oli perinteisen tyylin yhteislähtökisassa huonolla suksella 24:s ja torstain vapaan tyylin takaa-ajokisan osuusajoissa 18:s. Yhteistilanteessa Mononen on 26:s.

– Oberstdorfin kisoissa tuntui jo paremmalta ja kroppa tuntui ihan hyvältä. Minulle sopii nyt hyvin nuo porukkahiihdot. Muista saa mallia, mitä vauhtia pitää hiihtää ja tuntuu, että sitä tarvitsen tällä hetkellä, Mononen tuumasi. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020