Urheilu

Laura Mononen rullasi SM-kultaa

Harjoittelu on sujunut hyvin ja kunto on vaikuttanut lupaavalta kesäkisoissa.
Kuva: Pertti Koivunen
Kuva: Pertti Koivunen

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen nappasi kultaa SM-rullahiihdoissa Vuokatissa 12 kilometrin väliaikalähtökilpailussa.

Voitto oli selkeä, sillä kakkonen Johanna Matintalo jäi 27,7 ja Kerttu Niskanen 49,8 sekuntia. Neljäs oli Venäjän Olga Hlopotina (+56,2).

– Peruskisa, omaa suoritusta lähdin tekemään ja reippaasti lähdin liikkeelle, kun rullaradalla ei ole suuria nousuja, Mononen summasi.

– Kovaa piti hiihtää ja hyvin jaksoin, olen tyytyväinen.

Ahveniston Ampumahiihtäjien Erika Jänkä, joka maastohiihdossa edustaa Jämin Jännettä, oli 22:s (+3.11).

Miesten 16 kilometrillä SM-kullan voitti Antti Ojansivu 6,2 sekunnin erolla Lari Lehtoseen.

 

Laura Mononen voitti kesäkuun lopussa Vuokatissa ylivoimaisesti myös Aateli Race-kilpailun, jossa oli rullahiihtoa ja maastojuoksua.

Elokuun alussa maajoukkue leireili Davosissa ja perjantaina alkoi Vuokatissa kuuden päivän leiri.

– Kesä on mennyt hyvin, ei ihmeitä, treenit ovat kulkeneet mukavasti. Heinäkuun olin ihan kotosalla. Tämän jälkeen syyskuun puolivälissä on uusi leiri täällä Vuokatissa ja silloin varmaan mennään jo putkeen hiihtämään lumelle, Mononen kertoi.

– Marraskuun alussa sitten alkaakin jo kausi Vuokatin Suomen cupilla, eipä tuohon ole enää pitkä aika. Nopeasti kesäaika on mennyt.

 

HlHS:n Anni Kainulainen jätti Vuokatin SM-kisat väliin. Hän voitti elokuun alussa Oulussa 30 kilometrin rullahiihtokisan.

– Syötteellä olin elokuun alussa onnistuneella leirillä ja viikon päästä lähden Vuokattiin, missä olisi tarkoitus hiihtää lumellakin putkessa. Kesä on mennyt ihan suunnitelmien mukaan ilman yhtäkään sairaspäivää, Kainulainen iloitsee.

– Selvää kehitystä on tullut sprinttiominaisuuksissa ja mäissäkin hiihdettyjen treenien perusteella kunto vaikuttaisi olevan hyvällä mallilla. Syyskuussa on suunnitelmissa käydä juoksemassa Himos Uphill Jämsässä. HäSa