Urheilu Hämeenlinna

Laura Mononen yhä ainoa HlHS-edustaja maastohiihdon maajoukkueessa

Sonja Leinamo mukaan nuorten maajoukkueryhmään.
Laura Mononen oli viime kauden maailmancupissa neljänneksi parhaana suomalaisena 37:s. Kuva: SRDJAN SUKI
Laura Mononen oli viime kauden maailmancupissa neljänneksi parhaana suomalaisena 37:s. Kuva: SRDJAN SUKI

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen jatkaa ensi kaudellakin uraansa Suomen maastohiihdon A-maajoukkueessa. Hiihtoliitto julkaisi valmennusryhmät kaudeksi 2020–21 perjantaina, eikä maajoukkueisiin kuulu muita HlHS-urheilijoita.

Mononen on yksi kuudesta päävalmentaja Teemu Pasasen ja naisten maajoukkueen vastuuvalmentaja Ville Oksasen valinnasta ensi kauden A-maajoukkueeseen. Muut A-ryhmän naiset ovat Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Maajoukkueeseen kuuluu myös viisikko Jasmi Joensuu, Anita Korva, Jasmin Kähärä, Vilma Nissinen ja Eveliina Piippo. Oksasen apuna valmennuksessa toimii alle 23-vuotiaiden vastuuvalmentaja Glenn Lindholm.

Miesten maajoukkueeseen kuuluu yhteensä yksi kymmenen urheilijaa eli yksi vähemmän kuin naisten joukkueeseen. Teemu Pasasen ja Mikko Virtasen suojatteina kesän ja syksyn maajoukkueleireille pääsevät A-maajoukkuemiehet Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Verneri Suhonen ja Lauri Vuorinen sekä haastajat Juuso Haarala, Lauri Lepistö, Juho Mikkonen ja Markus Vuorela.

Yhteensä maajoukkueessa hiihtää siis 21 urheilijaa, kun viime kaudella määrä oli 24.

Alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen valittiin viisi naista ja kuusi miestä, joista Anni Alakoski ja Aleksi Parttimaa ovat valmennusryhmissä yli-ikäisinä.

Varsinaisessa nuorten maajoukkueessa eli alle 20-vuotiaiden niin kutsutussa St1-ryhmässä on viisi nais- ja seitsemän mieshiihtäjää. Juho Halosen valmentamaan nuorten maajoukkueeseen kuuluu harjoituskaudella myös Valkeakosken Hakan hämeenlinnalaishiihtäjä Sonja Leinamo.

Maajoukkuevalmennukseen kuuluu myös puolustusvoimien Urheilukoulun seitsenmiehinen ryhmä. Alle 18-vuotiaiden ja parahiihtäjien maajoukkueet valitaan myöhemmin.

Mainos