Urheilu

Laura Mononen ymmällään

Talvikauden vaikeudet jatkuvat, eikä Norjan Skandinavia-cupissa ole tullut odotettua menoa.
Laura Monosen meno ei ota sujuakseen hiihtoladuilla. Kuva: Pertti Koivunen
Laura Monosen meno ei ota sujuakseen hiihtoladuilla. Kuva: Pertti Koivunen

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen teki paluun kilpaladuille Norjan Skandinavia-cupin osakilpailuun, mutta vire ei ole ollut sitä, mitä A-maajoukkuehiihtäjä itse oletti.

Perjantain vapaan tyylin sprintissä hän jäi jääkelissä karsinnan sijalle 58 ja lauantaina 20 kilometrin vapaan tyylin kisassa toiseksi parhaana suomalaisena sijalle 20 (+2.44).

– Oma olo tuntui kyllä hyvältä ja jaksoin ihan hyvin, mutta tuloksellisesti kyllä surkea kisa. En todellakaan ymmärrä, miten yhtäkkiä olen tippunut täysin muiden kyydistä, Mononen ihmetteli.

Mononen ei tunnetusti ole juurikaan moittinut välineitään, mutta koko suomalaisryhmän heikko menestys on herättänyt kysymyksiä.

– Hiihdin yksin koko matkan, joten en päässyt oikein vertaamaan suksea muihin. Mutta mahdollista on, että itsellä oli vääränlainen suksivalinta tai voitelussa ei tullut ihan huippuonnistumista. Huomenna on vielä yksi mahdollisuus, Mononen tuumasi.

Suomalaisista parhaana Eveliina Piippo oli 17:s (+2.36) ja Monosen takana Anni Alakoski 21:s (+2.48) ja Susanna Saapunki 22:s (+2.51).

Ylivoimainen ykkönen oli 18-vuotias Helene Marie Fossesholm, jota pidetään Norjan suurimpana tulevaisuuden tähtenä. Kakkonen oli Ruotsin Moa Olsson (+1.05).

Mononen kilpaili alkukauden maailmancupeissa, mutta matkasi joulukuun puolivälin Davosin osakilpailun jälkeen kotiin lepäämään ja harjoittelemaan ja jätti Tour de Ski-kiertueen väliin.

Davosissa hän oli vapaan tyylin sprintissä 41:s ja vapaan tyylin kympillä 49:s.

– Olo on ollut ihan ok Davosin jälkeen. Katsotaan nyt vielä huominen ja sitten sen jälkeen pystyy ehkä tekemään suurempia johtopäätöksiä, Mononen summasi. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic