Urheilu

Laura Monosella kaksijakoinen paluukisa – Krista Pärmäkoski viides MM-esikisoissa

Laura Mononen (vas.), Anne Kyllönen, Yhdysvaltojen Rosie Brennan ja Norjan Tiril Udnes Weng taittavat matkaa lauantain kisassa. Kuva: LUKAS BARTH-TUTTAS
Laura Mononen (vas.), Anne Kyllönen, Yhdysvaltojen Rosie Brennan ja Norjan Tiril Udnes Weng taittavat matkaa lauantain kisassa. Kuva: LUKAS BARTH-TUTTAS

Suomalaishiihtäjät olivat hyvässä vauhdissa Oberstdorfissa, kun maailmancup jatkui MM-esikisojen yhdistelmäkilpailuilla, mutta huippuonnistumiset jäivät puuttumaan.

Krista Pärmäkoski oli parhaana viides (+22,9) naisten 15 kilometrillä ja suomalaispanosta täydensi Kerttu Niskanen kahdeksantena (+43,7). Perinteisen osuudelta kaksikko tuli toisena ja kolmantena.

– Hyvä kokonaisuus, mutta vire ei ollut sitä mitä viikko sitten. Pallipaikka oli näpeissä, mutta ei riittänyt. Nappisuoritusta vielä odotan, ei Therese kaukana ollut, Pärmäkoski tuumasi.

Voittoon karkasi jo alussa Therese Johaug ja Norjan kaksoisvoiton varmisti Ingvild Flugstad Östberg (+15,5) ennen Itävallan Teresa Stadloberia (+15,6).

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen teki paluun reilun kuukauden jälkeen maailmancupiin ja ensimmäinen puolikas sujui hyvin. Mononen oli suksien vaihdossa 23:s (+56,6) samassa ryhmässä Anne Kyllösen kanssa.

Vapaan tyylin osuus pudotti Monosen ryhmästä. Kyllönen oli maalissa 21:s (+1.50) ja Mononen 33:s (+2.56).

– Perinteisen osuus meni ihan hyvin, mutta vapaalla en vaan päässyt mihinkään, se oli alusta asti hankalaa. En osaa sanoa mistä vaikeudet johtuivat, ei vaan sujunut tänään. Olotilani on kyllä ollut edelleen ihan hyvä. Huomenna sprintissä uusi yritys ja siihenkin kisaan lähden ihan hyvillä mielin, Mononen kommentoi.

Miesten 30 kilometrille Suomen huolto muutti voitelua naisten kisan palautteen perusteella.

Iivo Niskanen lähti pitämään vauhtia perinteisen tyylin osuudelle, mutta joutui taipumaan viimeisellä 3,75 kilometrin kierroksella ja tuli suksien vaihtoon yhdeksäntenä puolisen minuuttia kärjestä.

Kun kuuden hiihtäjän kärkiryhmästä ei löytynyt vetäjää, Niskanen hiihti yllättäen vapaan tyylin osuudella kärjen kiinni.

– Taktisesti turhan aggressiivinen hiihto, välikuolema tuli. Vapaa kulki hyvin, mutta lopun nousuissa ei ollut mahdollisuuksia, kun kaverit olivat vetäneet kympin kevyemmin, Niskanen summasi.

Loppuratkaisuissa Niskanen oli kahdeksas (+17,3). Pisteille ylsivät myös Ristomatti Hakola (21:s +1.42) ja Perttu Hyvärinen (24:s +1.45).

Voittoon kiri Venäjän Aleksandr Bolshunov takanaan norjalaisnelikko Simen Hegstad Krügerin (+0,9) johdolla. HäSa

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic