Urheilu

Lauri Kesti alle 17-vuotiaiden maajoukkueen matkassa Latvian turnaukseen

HJS:n kohtalonottelu ei jää väliin laiturisensaatiolta

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Lauri Kestillä on kiireiset ajat. Lauantaina 15-vuotias puolustaja pelasi täydet minuutit, kun HJS haki tärkeät vieraspisteet jalkapallon Kakkosessa kukistamalla Käpylän Pallon maalein 0–2.

Jo heti sunnuntaina hän matkusti Latviaan alle 17-vuotiaiden maajoukkueryhmässä, joka pelaa neljän maan Federation cupissa. Suomi kohtaa tiistaina Latvian, torstaina Venäjän ja lauantaina Makedonian.

Järjestelyjen kautta Kesti on mukana kahdessa ensimmäisessä maaottelussa ja palaa Suomeen loppuviikosta, sillä HJS kohtaa kauden päätöspelissään ensi lauantaina porilaisen FC Jazzin taistelussa putoamista vastaan.

– Paluu on luultavasti torstaina tai perjantaina ja pelaan sarjamatsin normaalista, Kesti vahvisti.

– On aina hienoa päästä pelaamaan maajoukkueessa. Kovin tavoittein ja hyvillä mielin lähden Latviaan. Tiukkoja pelejä on luvassa ja taso on varmasti korkea. Lokakuussa meillä on vielä leiri, mutta nuo ovat viimeiset pelit ennen EM-karsintoja.

U17-maajoukkue valmistautuu EM-karsintaturnaukseen, joka pelataan 25.–31. lokakuuta Puolassa. Isäntämaan lisäksi vastaan tulevat Ranska ja Luxemburg.

Latviaan on tavoiteltu ryhmää, jossa ainakin runko olisi myös karsintajoukkuetta.

– Karsintojen avausvastustajaa Puolaa jo opiskellaan ja mietitään, olisiko näistä kolmesta vastustajasta joku, joka pelaisi samalla tavalla kuin Puola. Totta kai keskitymme Latviassa vahvasti myös oman pelimme kehittämiseen kuten aina, kertoi päävalmentaja Erkka V. Lehtola. HäSa