Urheilu

Legends-luokan lähdöissä hurja voittotaistelu - "Ajaminen on silloin kivaa, kun kilpailu on kovaa ja tasaista"

Henri Tuomaala onnistui viemään ensimmäisen nimiinsä, mutta Philip Miemois pystyi pitämään johtopaikkansa toisessa lähdössä loppuun asti.
Philip Miemois onnistui pitämään Henri Tuomaalan takanaan Legends-luokan toisessa lähdössä, joka myös päätti Ahveniston lauantain kilpailupäivän. Kuva: Riku Hasari
Philip Miemois onnistui pitämään Henri Tuomaalan takanaan Legends-luokan toisessa lähdössä, joka myös päätti Ahveniston lauantain kilpailupäivän. Kuva: Riku Hasari

Rata-autoilun Ahveniston SM-osakilpailun avauspäivän näyttävintä menoa nähtiin Legends-luokan voittotaistelussa. Ensimmäistä vuotta SM-arvon alla ajettavan luokan päivän ensimmäisen lähdön vei nimiinsä Henri Tuomaala ja toinen oli Philip Miemois. Toisessa lähdössä miehet vaihtoivat sijoituksia ja Miemois pääsi juhlimaan voittoa.

– Tämä kisa oli nyt hyvä. Sain ensimmäistä kertaa hyvät lähdöt ja sieltä tuli nyt voitto, vaasalainen Miemois jutteli tyytyväisenä helteisen lauantain päätteeksi.

 

Miemois johti myös ensimmäistä lähtöä joidenkin kierrosten ajan, mutta Tuomaala pääsi lopulta ohi ja onnistui pitämään kilpakumppaninsa takanaan loppukierrosten aikana. Toisessa lähdössä Miemois ei kuitenkaan päästänyt Tuomaalaa ohitseen, vaikka tämä hiillostikin takapuskurissa. Myös kilpailun kolmanneksi kaasuttanut Pekka Seppänen nousi viidentoista minuutin ajoajan loppuminuuteilla kärkikaksikon kantaan kiinni, mutta hänkään ei pystynyt ohitukseen.

– Ajaminen on silloin kivaa, kun kilpailu on kovaa ja tasaista. Legendseissä tämä on tällaista.

Legends-luokan lähtöviivalle ajoi kummassakin lähdössä 40 autoa. Se oli ylivoimaisesti eniten Ahveniston lauantain lähdöissä.

– Tämä on iso laji. Mukana on monta autoa ja kovia kuskeja, Miemois kehui.

Legeds-kuljettajien viikonloppu jatkuu vielä sunnuntaina yhdellä lähdöllä.

 

Ahveniston Autourheilijoiden Jarkko Tähtinen kuljetti Ford Mustanginsa Gran Turismo -luokan kolmannella sijalle. Tähtinen ajoi alkukilpailun aikana myös toisena, mutta joutui päästämään lopulta voittoon ajaneen Porsche-kuljettaja Emil Westmanin ohitseen. Westman kyyditti autonsa lopulta neljännestä lähtöruudusta selvään voittoon. Myös Legendseissä ajanut Tuomaala oli lähdön toinen.

– Kisa oli aika tiukka. Olen kolmanteen sijaan ihan tyytyväinen. Yritin haastaa Tuomaalaa alussa, mutta renkaat alkoivat sulaa alle ja oli tyydyttävä paikkaan. Sen verran rupesi alla lipsumaan, Tähtinen kertoi maalissa.

Lähes 30 asteen helteessä ajaminen oli kovaa touhua sekä kuljettajille että autoille.

– On itse asiassa rankempaa silloin, kun tulee autosta ulos ja tajuaa, kuinka kuuma täällä on. Kilpailun aikana sitä ei huomaa.

Gran Turismo -luokan kuljettajat ajavat sunnuntaina viikonlopun toisen lähtönsä.

– Samanlaisella ajatuksella lähden myös sunnuntaina ajamaan. Yritän parantaa sijoitusta, Tähtinen mietti.

 

Xtreme BMW -luokan voittoon ajoi Gert Jugala, V1600-luokan ykkönen oli Sami Talvitie ja Formula 4 -luokan kärkeen kaasutti Sami-Matti Trogen. HÄSA

 

Päivän lehti

28.1.2020