Urheilu

Lehkosen mahtivire siivitti Montrealin divisioonan voittoon

Artturi Lehkonen oli liki pitelemättömässä vireessä maanantain NHL-kierroksella. Hyökkääjä Lehkonen iski kaksi maalia ja syötti yhden, kun hänen edustamansa Montreal Canadiens varmisti Atlantin divisioonan voiton päihittämällä vieraskaukalossa Florida Panthersin 4–1.

NHL-tulokas Lehkonen iski molemmat maalinsa ottelun päätöserässä, johon lähdettiin tasatilanteessa. Hän on nyt nakuttanut 16+9=25 tehopistettä 70 ottelussa.

Montrealin peli on kulkenut viime aikoina, sillä se otti jo viidennen voittonsa peräjälkeen. Florida sen sijaan on hävinnyt viisi peliä peräkkäin.

Jonathan Marchessault puhkoi maanantaina 30 maalin rajan tällä kaudella, mutta se ei häntä paljon lohduttanut.

– On tyhjä tunne. Jos ei pääse pudotuspeleihin, maalit on tehty likipitäen turhaan, Marchessault totesi NHL:n nettisivuilla.

Floridan Jussi Jokinen jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Aleksander Barkov oli yhä sivussa loukkaantumisen takia. Barkovin on ilmoitettu toipuvan ylävartalovammasta.

Myös Leo Komarov onnistui maalinteossa maanantaina. Hän teki Toronton avausosuman, kun Maple Leafs nujersi vieraskaukalossa Buffalon 4–2.

Toronton amerikkalaistulokas Auston Matthews iski jo kauden 39. maalinsa. Näin hänestä tuli kautta aikojen eniten maaleja NHL-tulokaskaudella tehnyt amerikkalaispelaaja. Matthews ohitti tilastossa Neal Brotenin.

Yhteensä 67 tehopistettä naputtanut Matthews on tilastojen valossa karkaamassa myös suomalaistulokas Patrik Laineelta, jolla on koossa 34+28=62 tehopistettä. Matthews tosin on pelannut kahdeksan ottelua Lainetta enemmän.

– Olen saanut pelata todella hyvien pelaajien kanssa, joten heille kuuluu paljon kunniaa onnistumisistani, Matthews totesi hyvän joukkuepelaajan oppeja noudattaen.

Komaroville on kirjattu tällä kaudella 14+18=32 pistettä 78 ottelussa.

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic