Kiekko Urheilu

Leijonapaidassa loukkaantunut Petteri Nikkilä missaa ainakin yhden pelin – "Ensi viikolla tiedämme enemmän"

HPK:n urheilujohtaja ei näe EHT:tä haittana: "Vamma voi yhtä hyvin tulla harjoituksissammekin."
Petteri Nikkilä ei pelaa ainakaan perjantaina Jukureita vastaan. Kuva: Riku Hasari
Petteri Nikkilä ei pelaa ainakaan perjantaina Jukureita vastaan. Kuva: Riku Hasari

Jääkiekon Liigan HPK:n luottopuolustaja Petteri Nikkilän loukkaantumistilanne tarkentui maanantaina. Nikkilä sai lauantaina Tshekkiä vastaan pelatussa Euro Hockey Tourin ottelussa Suomea edustaessaan taklaustilanteessa alaraajavamman.

Nikkilä kävi magneettikuvauksissa maanantaina, mutta selvää arviota hänen paluuajankohdastaan ei vielä ole. Varmaa on vain, että puolustaja on tämän viikon sivussa HPK:n vahvuudesta.

Urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan aikataulu hoitosuunnitelman mukaan selviää vasta ensi viikolla. Nikkilän loukkaantumisdiagnoosi on kuitenkin seuran ja pelaajan tiedossa.

– Ainakaan tällä viikolla hän ei pelaa. Ensi viikon alussa tiedämme enemmän, Toivola kommentoi maanantai-iltana.

HPK pelaa tällä viikolla vain perjantaina, kotona Mikkelin Jukureita vastaan. Seuraavana maanantaina Kerho kohtaa TPS:n.

Viime vuonna koko Liigan syöttöpörssin voittanut Nikkilä on kerännyt tällä kaudella 44 ottelussa pisteet 2+20. Hän on Elmeri Erosen jälkeen joukkueen tehokkain puolustaja ja on pelannut kaikista HPK:n pelaajista eniten, 22.19 minuuttia ottelussa.

 

HPK ei ole ainoa liigaseura, joka menetti viikonlopun EHT-peleissä pelaajan toviksi. Myös TPS:n tehomies Lauri Pajuniemi loukkaantui Tukholmassa, sunnuntaina Ruotsia vastaan. Hänen toipumisestaan kerrottiin vielä epämääräisemmin.

– Mennään tosiaan päivä kerrallaan eteenpäin. Tutkimukset menivät ihan ok. Eiköhän tässä vielä pelikuntoon päästä, Pajuniemi sanoi TPS:n tiedotteessa.

Toivolan mukaan pelaajien loukkaantuminen maajoukkueen käytössä on valitettavaa, mutta seurat eivät suhtaudu maajoukkuekutsuihin kielteisesti.

– Loukkaantuminen ei tietenkään ole positiivinen asia, mutta ei niitä auta miettiä enempää. Vamma voi yhtä hyvin tulla harjoituksissammekin. Ei niille mitään voi, ja pitkässä juoksussa (kutsut) menevät tasan (seurojen välillä), Toivola totesi.

 

HPK:lta puuttui EHT:n ja nuorten maajoukkuetapahtuman takia viime viikon HIFK-tappiosta ja Ässät-voitosta Nikkilän lisäksi puolustaja Elmeri Eronen ja hyökkääjä Jere Innala sekä päävalmentaja Antti Pennanen ja huoltaja Juha Sulin.

Pelaajien käyttöä maajoukkueessa on rajoitettu liigaseurojen ja maajoukkueen epävirallisella sopimuksella, jonka mukaan yhtään suomalaista liigakiekkoilijaa ei kutsuta useampaan kuin kahteen EHT-tapahtumaan. Pennanen on kuitenkin ollut maajoukkueiden mukana jokaisen tapahtuman aikaan.

HPK:sta ovat lisäksi EHT:llä kauden aikana pelanneet Niklas Friman ja Valtteri Puustinen. Filip Krivosik on edustanut Slovakiaa muissa turnauksissa.

Liigassa ei ole tällä kaudella ollut varsinaisia maaottelutaukoja marraskuun Karjala-turnauksen aikaista väliviikkoa lukuun ottamatta. HPK:n urheilujohtaja ei niitä myöskään erikseen kaipaa.

– Tässä ollaan kuitenkin ammattilaisurheilijoita. Meillä on tällä viikolla vain yksi peli, eli kyllä pelaajat riittävästi lepoakin saavat. Sarjaohjelma on tiedetty jo hyvissä ajoin, ja sen mukaan on omat ohjelmat tehty, Toivola sanoi. HäSa

Päivän lehti

28.2.2020