fbpx
Kiekko Urheilu

Leijonien alavireinen kotiturnaus sai jatkoa – HPK:n Eronen: "Viisikkopelissä oli paljon haasteita"

Torstaina A-maajoukkueuransa avausmaalin Venäjän verkkoon ampunut HPK:n Elmeri Eronen uskoo Leijonien pelaavan isänpäivän Ruotsi-ottelussa turnauksen parhaan pelinsä.
Elmeri Eronen uskoo Leijonien pelaavan parhaan ottelunsa isänpäivänä Ruotsia vastaan. Kuva: Matti Raivio
Elmeri Eronen uskoo Leijonien pelaavan parhaan ottelunsa isänpäivänä Ruotsia vastaan. Kuva: Matti Raivio

Suomen mollivoittoinen EHT-kotiturnaus jatkui lauantaina. Torstaina Venäjän nuori joukkue antoi Leijonille 6–2 -selkäsaunan ja nyt oli Tshekin vuoro viedä voitto nenän edestä 2–0 -voitolla Helsingin Areenassa 2 412 silmäparin edessä.

Tshekki iski avausmaalin Andrej Nestrasilin viimeistellessä voittomaaliksi jääneen osuman avauserässä ajassa 12.28. Ottelun toinen ja viimeinen maali näki päivänvalon Jan Ordosin lavasta ajassa 20.31.

Sami Rajaniemi Suomen maalissa torjui 29 kertaa ja Tapparasta tutun Dominik Hrachovinan nollapeli heltisi Tshekin tolppien välissä 24 torjunnalla.

– Ainahan tappio harmittaa. Olihan meillä tontteja ylivoimalla, mutta ylivoima oli tänään aika vaatimatonta. Syöttöjen ja laukausten laatu oli varmaan se syy miksi kuparista ei saatu rikki, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi TV5:n haastattelussa ottelun jälkeen.

 

“Olimme tehottomia”

HPK:ta Leijonissa edustaa puolustaja Elmeri Eronen sekä hyökkääjä Jere Innala.

Alex Lintuniemen parina puolustanut Eronen sai Tshekkiä vastaan peliaikaa 13.40 ja laukoi viisi kertaa. Eronen esiintyi edukseen olemalla harvoja puolustajia, jotka kykenivät edistämään peliä.

Innalan ilta oli synkempi, sillä jääaikaa 16.35 saanut ja kaksi kertaa laukonut hyökkääjä oli molempien Tshekin maalien aikaan jäällä. Innala hyökkäsi Leijonien ykkösketjussa Lukon Eetu Koivistoisen ja Aleksi Saarelan rinnalla.

Eronen kertoi Hämeen Sanomille ottelun jälkeen Tshekki-pelin olleen puolustajankin näkökulmasta vaikea.

– Mielestäni tämä oli jo parempaa kuin Venäjää vastaan, mutta viisikkopelissä oli paljon haasteita. Tshekillä on laatupelaajia ja piti olla koko ajan hereillä, Eronen summasi.

– Olimme tehottomia ja jos olisimme saaneet maalin, se olisi vähän vapauttanut.

 

Avausmaalista jäi muisto

Erosen mukaan päävalmentaja Jalonen oli teroittanut erityisesti viisikon tiiviyttä Venäjä-ottelun jälkeen.

– Hyökkääjien ja puolustajien välimatkat olivat liian pitkiä. Nyt saimme tiivistettyä viisikkoa, mutta vielä oli vaikeuksia, Eronen kommentoi.

Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta kasattu ryhmä oli Leijonille liikaa, vaikka Leijonien suunnalta asiasta ei oltu hyvillään. Esimerkiksi päävalmentaja Jalonen ilmaisi julkisesti selkeästi tuohtumuksensa, että Venäjä ei tuonut aikuisista pelaajista koostunutta maajoukkuetta.

Joukkue kuitenkin osoitti Leijonille iskukykynsä.

– Venäjän joukkueessa oli paljon laatupelaajia, jotka olivat todella taitavia pienessä tilassa, Eronen luonnehti.

Eroselle jäi kuitenkin muisteltavaa Venäjä-ottelusta myös positiivisessa mielessä, sillä hän iski Suomen avausmaalin ja samalla myös A-maajoukkueuransa ensimmäisen osuman.

– Oli hieno fiilis tehdä avausmaali, siitä jää hieno muisto. Maali oli hieno, edessä oli hyvä maski ja pääsin ampumaan hyvältä paikalta.

 

Ruotsi-peliin sata lasissa

Sunnuntain perinteisessä isänpäivän ottelussa Suomi lähtee tavoittelemaan voittoa Ruotsista ja parempaa jälkimakua turnauksesta.

– Ruotsi sytyttää aina. Uskon, että tulemme pelaamaan parhaan pelimme tässä turnauksessa. Pystymme parantamaan tästä paljon, Eronen päätti. HäSa

Sihvosen kommentti: F-maajoukkueen taidot eivät riittäneet

Jukka Jalonen oli esikuntineen skoutannut hyvin Tshekin, ja sitä mukaa oli luotu varsin oikeaan osuva pelisuunnitelma.

Ennen muuta näytti olevan tiedossa, että Tshekki suostuu pelaamaan kosolti keskialueen matalaa 3-2-trapia – jota vastaan Leijonat pelasi tämän tästä erilaisia viivelähtöjä. Leijonien suunnitelmiin kuului pelata lisäksi vyörytteleviä hyökkäysalueen hyökkäyspelejä, koska Tshekki viljelee rajua ylimiehittämistä. Oman karvauspelaamisensa Leijonat pyrki järjestämään kaksivaiheisesti ja omaa aluetta puolustettiin keskustaa suojellen. Tämä kaikki oli taattua jaloslaista lätkää.

Vaan, rehellisesti, vaikka pelisuunnitelma ja määrätyiltä osiltaan sen toteutuskin olivat Leijonilta tip top, nyt tultiin sille rajalle, jossa Leijonien osapuilleen F-maajoukkue ei vain mahtanut mitään Tshekin noin D-maajoukkueelle, koska suomalaisten taitotaso ei riittänyt. Valmius pelata oli hyvä, mutta ehkä nyt tultiin sille rajalle, jossa enää ei yhteistyön jääkiekollakaan voida riittävästi kompensoida taitovajetta suhteessa vastustajaan.

Se, että Leijonat pelasi kaiken aikaa suunnitelmassaan kiinni sinnitellen, johti itseluottamuksen säilymiseen ja kolmannessa erässä paikoin hyvään takaa-ajoon, vaikka ottelun lopputulokseksi jäikin 2-0 tappio.

Tulee muistaa, ettei Jalonen voinut valita SM-liigasta mieleisiään pelaajia Karjala-turnaukseen koronapandemian takia. Tshekillä vuorostaan on kasassa kokenut ja vahva nippu.

Menot