Urheilu

Lentiskerho avasi liigan voitolla – Hämeenlinnalaiset riittävän tehokkaita Woman Volleyn vieraana

Hämeenlinnan liberolle Julia Porsangerille ja yleispelaajalle Suvi Kokkoselle maittoi peli sunnuntaina Rovaniemellä. Kuva: Tomi Vesaharju
Hämeenlinnan liberolle Julia Porsangerille ja yleispelaajalle Suvi Kokkoselle maittoi peli sunnuntaina Rovaniemellä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerho avasi naisten Mestaruusliigan odotetulla voitolla sunnuntaina Rovaniemellä. Viime kauden hopeamitalisti kukisti Woman Volleyn erin 3–1 (25–23, 25–17, 19–25, 25–22).

Lentiskerhon peli pyöri parhaiten toisessa erässä. Tasaisen avauserän jälkeen joukkue näytti marssivan reiluunkin voittoon.

Kolmannessa erässä WoVo onnistui kuitenkin venymään voittoon, vaikka tätäkin jaksoa hämeenlinnalaiset hallitsivat erän puoliväliin saakka.

Neljäskin erä oli jo hyvin hallussa, mutta vasta viides eräpallo tuotti tulosta.

Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia piti kuitenkin pelin ohjat hyvin käsissään.

– Ei meillä ollut mitään suurempia vaikeuksia. Tämä oli hyvin tyypillinen kauden avausottelu. Pystyimme kuitenkin nousemaan vaikeillakin hetkillä, ja kolme pistettä oli se tärkein tavoite, Pentassuglia jutteli.

Pentassuglia oli tyytyväinen koko joukkueensa menoon.

– Uusi hakkurimmekin (Oluoma Okaro) alkaa päästä vauhtiin. Hän lyö kovaa ja korkealta, Pentassuglia nauroi.

Myös joukkueen passari Katja Kylmäaho piti sunnuntain peliä tavanomaisena kauden avauskoitoksena.

– Olihan se vähän sellaista puurtamista. Olimme vähän paineessa ja jännitimmekin kai vähän. Kokonaisuus oli kuitenkin ihan ok ja tästä on hyvä jatkaa, Kylmäaho arvioi.

Kokkonen tehokkain

Lentiskerholle eniten pisteitä takoi yleispelaaja Suvi Kokkonen. Maajoukkuenaiset teholuvut olivat komeat 24/+18.

Hyvin palloja kenttään mäiski myös yhdysvaltalainen hakkuri Okaro (21/+2). Keskipelaaja Karoliina Friberg ylsi puolestaan lukuihin 13/+7.

WoVon ykkönen oli Taylor Slover pistein 24/+12.

Maanantaina jatketaan Kuusamossa

Hämeenlinnan joukkueen pelireissu Rovaniemelle alkoi jo lauantaina. Joukkue yöpyi Pudasjärvellä ja saapui WoVon kotikaupunkiin sunnuntaiaamuna.

– Matka Pudasjärvelle oli pitkä ja aika rankka, mutta ennätimme pitää siellä vielä yhdet harjoituksetkin. Myös Rovaniemellä vedimme aamutreenit ennen ottelua, Pentassuglia kertoi.

Lentiskerhon Pohjois-Suomen valloitus jatkuu maanantaina Kuusamossa. Joukkue kohtaa kello 18.30 alkavassa ottelussa Pölkyn.

– Yöksi menemme takasin Pudasjärvelle ja sieltä suuntaamme maanantaina Kuusamon. Siellä pitää olla taas iskussa, sillä luvassa on tämänpäiväistä ottelua kovempi kamppailu, Pentassuglia ennakoi. HäSa