fbpx
Urheilu Hämeenlinna

Lentiskerho etsii laitaan vahvistusta – Uutta pelintekijää seura ei ulkomailta hae

Oma kasvatti Jenna Ylivainio pelaa jatkossa hämeenlinnalaisseuran ykköspassarina.
Jelena Oluicin ja hänen maannaisensa Aleksandra Cveticaninin aika Hämeenlinnassa jäi lyhyeksi. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa
Jelena Oluicin ja hänen maannaisensa Aleksandra Cveticaninin aika Hämeenlinnassa jäi lyhyeksi. Kuva: Tomi Vesaharju / HäSa

Hämeenlinnan Lentopallokerhon alkukausi on tuulinen. Joukkueen pelaavasta kokoonpanosta on lähtenyt kauden aikana neljä pelaajaa, joista viimeisimpänä serbialaiset yleispelaajat Jelena Olúic ja Aleksandra Cveticanin. Lisäksi päävalmentaja vaihtui lokakuussa Matteo Pentassugliasta Giovanni Torchioon.

– Kokonaisuutena tilanne on ollut niin, ettei se mennyt niin kuin piti. Olemme keskustelleet pelaajien kanssa koko ajan ja palautetta on annettu eri asioista. Lopulta keskustelu ja vaatimustaso menivät siihen pisteeseen, etteivät pelaajat halunneet enää jatkaa ja purimme yhteistyössä kummankin sopimuksen. Annoimme myös kummankin lähteä ennen kuin löysimme korvaavia pelaajia tilalle, vaikka he olisivat tarvittaessa jääneet siihen asti, taustoittaa Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki serbialaiskaksikon lähtöä Hämeenlinnasta.

Hämeenlinnalaisten riveistä lähti jo muutaman kierroksen jälkeen keskipelaaja Daniela Öhman, jonka siirtyminen ulkomaille oli alusta asti odotettavaa, vaikkakin se tapahtui yllättävän nopeasti. Lentopallokerho varautui Öhmanin lähtöön pestaamalla jo ennen siirron toteutumista keskipelaaja Vera Klimovitshin, joka on viime peleissä esiintynyt hyvin. Itävaltalaispassari Dana Schmit puolestaan loukkaantui juuri valmentajan vaihtumisen kanssa samaan aikaan ja lähti kuntouttamaan vammaansa Itävaltaan.

– Uusi päävalmentaja on tehnyt päätöksen, että Jenna Ylivainio on jatkossa ykköspassarimme ainakin kauden loppuun asti ja todennäköisesti sen jälkeenkin eli ulkomailta emme uutta passaria hae. Meillä on ollut jo PuMa-Volleysta käytössä toisena passarina Sofia Lehto, ja yritämme löytää tilanteeseen pysyvän ratkaisun jouluun mennessä.

Lentopallokerhon mukana on helsinkiläisseurasta ollut Lehdon lisäksi 15-vuotias yleispelaaja Nea Subotic. Kummankin on käytännössä mahdollista olla otteluissa mukana silloin, kun PuMa-Volleylla ei ole omaa 1-sarjan peliään.

– Alunperin sovimme pelaajien kanssa, että he voivat olla mukana harjoituksissa silloin kun pääsevät. Nyt sitä on laajennettu otteluihin. Etsimme laidalle korvaavia pelaajia tai korvaavaa. Siihen astihan tämä on kuin laittaisi rahaa pankkiin, Kalliomäki viittaa tilanteeseen, jossa yleispelaajan vastuuta kantavat 20-vuotiaat Netta Hyttinen ja Tuuli Tuominen.

Kalliomäki myöntää suoraan, etteivät kauden ensimmäiset kuukaudet ole menneet lainkaan niin kuin oli suunniteltu.

– Meillä oli pitkästä aikaa joukkue valmiina ennen kauden alkua, mutta lopulta on sitten käynyt näin. Tästäkin syksystä on taas saatu ihan uusia kokemuksia tulevia kausia ajatellen. Serbialaiset eivät olleet oikein kunnossa tänne tullessaan, eivätkä he voineet kunnolla harjoitella loukkaantumisriskin vuoksi. Veikkaan, että edellisen päävalmentajan lähtö liittyy osittain siihen, että näiden eri asioiden vuoksi hän koki, ettei pysty enää ratkaisemaan tilannetta, Kalliomäki miettii.

Uuden päävalmentajan Torchion alkuviikkoihin seuran peräsimessä Kalliomäki on ollut tyytyväinen.

– Istumme vierekkäin toimistossa joka päivä ja juttelemme asioista kolmesta neljään tuntiin. Meillä on hyvin samanlainen näkemys siitä, mikä on mennyt pieleen ja miten menemme kohti tulevaa. Minulla on tällä hetkellä jatkosta hyvin tyyni ja rauhallinen olo, manageri luottaa.

Kokenut lentopallovaikuttaja on nähnyt harjoituksissa pelin kehittyvän viikko viikolta. Ensimmäisen tuloksenkin joukkue sai sunnuntaina, kun se kaatoi vieraissa LP-Vampulan.

– Joukkueesta huokuu nyt iloisuus ja kova työnteko. Lisäksi peli on mennyt monella osa-alueella eteenpäin. Saattaa olla, että joukkueessa oli aikaisemmin kaksi leiriä, ja serbien lähteminen tai joku muu asia on tilanteen laukaissut, Kalliomäki pohtii. HÄSA

Menot