Urheilu

Lentiskerho höyläsi Pölkky-sarjan tasoihin – Nyt kutsuu välieräjoukkueita Kuusamo

Elenia-areenan yleisö ja Pölkky Kuusamo näkivät Greenin torjunnan jämäkän ja Riikilän syöttövaaran viheltävän.
Suvi Kokkonen nousi keskiviikon nelieräisessä parhaaseen vireeseensä tämän kevään pudotuspeleissä. Kuva: Tomi Vesaharju
Suvi Kokkonen nousi keskiviikon nelieräisessä parhaaseen vireeseensä tämän kevään pudotuspeleissä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Pölkky Kuusamon tiivistahtinen Mestaruusliigan välieräsarja on ensimmäisen Hämeenlinnan vaiheen jälkeen tasalukemissa. Lentiskerho kuittasi tiistaisen tappion yltymällä erinomaiseen syöttö- ja torjuntapeliin ja kukistamalla kuusamolaiset nyt erin 3–1 (25–13, 24–26, 25–21, 25–20).

Pölkyllä ei ollut juuri vastauksia Hämeenlinnan syöttömyllyyn. Kerho täräytti neljän erään 15 ässää Kuusamon kolmea vastaan. Näistä kuusi syntyi hämeenlinnalaisten ylivoimaisesti viemässä avauserässä ja peräti seitsemän lähti yleispelaaja Emmi Riikilän kädestä.

Kuusamon vastaanottotarkkuus hyytyi 26 prosenttiin, mutta vierasjoukkue onnistui voittamaan toisen erän tilastokummajaisineen, jossa Pölkyn nosto oli virallisen tilaston mukaan vain yhdeksän prosenttia positiivinen. Kyseisessä erässä liigan paras syöttäjä Jonna Wasserfaller onnistui hyppysyöttötykityksellään nostamaan Kuusamon 15–19-tappiolta johtoon, joka kantoi lopulta erävoittoon.

 

Siinä missä torjuntapeliä dominoi tiistaina Pölkky Kuusamo, Hämeenlinna nousi keskiviikkona paremmaksi. Yhdysvaltalaiskeskitorjuja Mara Green näytti vieraille nimensä vastaisesti punaista valoa ottamalla vastustajan kustannuksella kuusi torjuntapistettä.

– Luulen, etten ole ikinä saanut tällaista liekkiä päälle torjuntapelissä. Eilinen tappio turhautti meitä kaikkia, joten käytimme sitä motivaattorina. En saanut mielestäni eilen tarpeeksi torjuntoja ja keskityin tänään siihen. Selvästi se toimi, viime kaudella Kuusamoa edustanut Green hymyili.

Myös laitahyökkääjä Suvi Kokkonen oli ilmiliekeissä kuin keskisuven kokko. Avattuaan pelin vaatimattomasti kolmella pisteellä ensimmäisessä erässä, Hämeenlinnan ykköshyökkääjä paukutti 25 pistettä. Selkävaivainen Maëva Orlé pelasi hakkurina koko pelin, mutta jäi pienemmälle vastuulle.

– Ei hän (Orlé) täydessä kunnossa ole, mutta voitimme näin 3–1 ja voimme yhä vain parantaa, Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia totesi.

Pentassuglia näki, että keskittyminen omaan peliin ja etenkin torjunta-puolustuspeliin, jolla Kuusamo vei ensimmäisen välierän, toi edun keskiviikkona.

– Olimme tarkempia tänään. Emme pelanneet täydellisesti, mutta paljon paremmin kuin eilen. Syötimme todella hyvin sen jälkeen, kun Kuusamo oli aloittanut 5–1. Vastustaja on todella vahva, mutta pelasimme isolla sydämellä.

 

Kuusamon puolella oli keskiviikkona tahmeampaa. Tiistaina liekehtinyt hakkuri Trine Kjelstrup jäi 13 pisteeseen ja avasi ylipäätään pistetilinsä vasta toisessa erässä. Adeja Lambert jatkoi sentään vahvasti 19 pisteellään, mutta joukkueen isoin onnistuja oli kuusi torjuntaa saanut keskipelaaja Mia Swanegan (18 pistettä).

Vaikka neljännessä erässä Kuusamo alkoi näyttää väsyneeltä ja alistuneelta erän käännyttyä puolenvälin jälkeen selvästi Hämeenlinnalle, Swaneganin mukaan rasitus ei ollut syy tappioon

– Olimme valmistautuneet pelaamaan kahtena peräkkäisenä päivänä, ja onhan se paljon, mutta emme mielestäni olleet niin väsyneitä. Molemmat joukkueet tekivät hyvää työtä. Syöttö on todella ratkaiseva näissä peleissä, kuten myös torjunta, Swanegan arveli.

– Saavutimme yhdellä voitolla osan tavoitteestamme. Pääsemme seuraavaksi pelaamaan kotona, joten odotamme viikonloppua innolla.

 

Nyt Lentopallokerhoa kutsuu Kuusamo. Sieltä vain finaalipaikkani saan, toivoo muun muassa Pentassuglia.

– Olemme olleet tällä kaudella todella vahva kotijoukkue, mutta ei sillä ole nyt väliä, missä pelaamme. Luotan joukkueeseen todella paljon, Kerho-luotsi sanoi.

Kuusamon liikuntahallissa pelataan välierät kolme ja neljä sunnuntaina ja maanantaina. HäSa

3–1 (25-13, 24–26, 25–21, 25–20)

Hämeenlinna

Pisteet:

Suvi Kokkonen 25/+18, Mara Green 16/+13, Emmi Riikilä 15/+10, Maëva Orlé 8/-1, Kateryna Kalchenko 6/+3, Pauline Martin 2/0.

Ässäsyötöt 15.

Torjunnat 11.

Vastaanottoprosentti 41.

Kuusamo

Pisteet:

Adeja Lambert 19/+9, Mia Swanegan 18/+8, Trine Kjelstrup 13/+3, Jonna Wasserfaller 1/+1, Veera Hämäläinen 2/-8, Jennifer Nogueras 1/+1.

Ässäsyötöt 3.

Torjunnat 10.

Vastaanottoprosentti 26.

Päivän lehti

25.1.2020